Надя Мирчева - майката на 6 годишната Мария, която почина

...
Надя Мирчева - майката на 6 годишната Мария, която почина
Коментари Харесай

Майката на Мими: Получих писмо, че дължа 14 хил. лв. за лечението й


Надя Мирчева - майката на 6 годишната Мария, която умря от левкимия, приказва пред Нова тв. Вчера тя е получила писмо, в което се споделя, че дължи 14 хиляди лв. за медикаменти и ги дължи от дарителската сметка.

Защо въобще са нужни документи за лекуване на заболяване, което се поема от здравната сподели? На този въпрос не мога да отговоря, съобщи майката.

Отиването до Здравната каса, с цел да се попълни документ за медикаменти, лишава от 3 до 5 часа, сподели майката на Мими.

“Здравна сподели не пожела да ми одобри документите. По-лесно се оказа, че с дарителска сметка може да се стартира лекуването.”, сподели Надя Мирчева.

От сдружението “Деца с онкохематологични заболявания” сезират още през 2011 година министерството за изгубването на медикаменти.

Липсва воля и предпочитание за смяна на обствоятелствата, съобщи от своя страна Симона Караинова.

По времето на доктор Москов напрежението ескалира и казахме, че медикаменти няма и ги купуваме ние от сдружението. Тогава той сподели, че медикаментите ще се заплащат по Фонда за лекуване на деца, обаче фондът самостоятелно отпуска медикаменти за всяко дете.

Това е дъното. Лекарите намят медикаменти в ръцете си, с които да лекуват децата. Става дума за смяна на разпоредба, което може да се случи на равнище министерство.

Искаме среща с министър Кирил Ананиев, обявиха от сдружението.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР