Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия. Към

...
Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия. Към
Коментари Харесай

Надвзетите пари от субсидията на БСП ще бъдат удържани от следващата

Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от идната дотация. Към края на предходната година имаме 6 млн. лева, само че ние, за разлика от ГЕРБ, не си държим парите на влогове за лихви. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия.Тя добави, че тези пари са изхарчени за европейската акция - 2 млн. лева, старта на Българска свободна телевизия - към 1, 5 млн. лева и средствата за прехрана на структурите. Корнелия Нинова напомни, че Българска социалистическа партия е инициирала срещи с другите парламентарни партии за установяване на размера на партийните дотации още преди седмица, само че ГЕРБ и Оперативна програма отхвърлиха и добави, че представители на левицата ще вземат участие в бъдещите диалози.

Смятаме, че това е рационално - да седнем, с причини и без страсти да обсъдим в две направления. Да не позволяваме частни ползи да си купуват партии и да диктуват политиката в България, само че и да понижим дотацията, тъй че обществото да се успокои, че партиите не харчат непотребни пари, съобщи водачът на левицата. Тя разяснява, че диалозите е трябвало да бъдат през днешния ден, само че на Председателски съвет е конкретизирано, че няма да има такива, тъй като представителите на ГЕРБ ги няма.

Ние внесохме предложение за понижаване на Данък добавена стойност за храни и медикаменти по тази причина не одобряваме, че такова няма да има, сподели още Корнелия Нинова и обърна внимание, че тези ограничения са добра европейска процедура. Лидерът на социалистите акцентира, че левицата ще продължава да отстоява тази политика. Ще продължаваме да внасяме това предложение, ще го аргументираме и в бюджета за 2020 година, когато отворим още веднъж данъчните закони през октомври, акцентира още Нинова.



Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР