Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия, към

...
Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия, към
Коментари Харесай

Нинова: Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия


Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от идната дотация, все още не разполагаме с тях. Това сподели пред публицисти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по отношение на надзветите партийни дотации.

„ Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от идната дотация. Имаме, както знаете информацията към декември предходната година - 6 млн. лева, само че ние за разлика от ГЕРБ не си държим парите на влогове за лихви. Тези близо 6 млн. лева от началото на тази година сме похарчили за европейската акция - 2 млн., старта на БСТВ - към 1, 5 млн. лева, също толкоз за средства за прехрана на структурите, тъй че все още ние не разполагаме де факто с тези пари. Имали сме ги преди половин година “, добави тя. Нинова разяснява и консултациите за размера на държавните дотации. Те няма да стартират още през днешния ден. Шефката на Народно събрание Цвета Караянчева е в Москва, като в делегацията с нея е и шефът на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров. Липсват поради командировка ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, както и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

На въпрос дали Българска социалистическа партия ще отиде на съвещания за дотациите, Нинова отговори: „ Да, несъмнено, това беше наша самодейност още преди десетина дни. Смятаме, че това е рационалното. Да седнем и с причини и без страсти да обсъдим в две направления. Да не позволяваме частни ползи да си купуват партии, да диктуват политиката на България, само че да понижим дотацията, тъй че обществото да се успокои, че партиите не харчат непотребни пари. С тези два правилото отиваме на диалози. Трябваше да бъдат през днешния ден. Бяхме през вчерашния ден поканени за през днешния ден, само че в този момент на председателски съвет са се прецизирали, че няма да има такива “, разяснява още Нинова.

Тя добави, че сътрудниците й от ГЕРБ ги няма: „ Ние ще отидем с първичната си позиция “.

Тя изрази страдание, че няма да падат Данък добавена стойност за храните. „ Ние внесохме предложение за понижаване на Данък добавена стойност за храни и медикаменти “, напомни Нинова и обърна внимание, че тези ограничения са добра европейска процедура.

Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че ръководената от нея партия ще продължава да отстоява тази политика. „ Ще продължаваме, може би за трети път го внасяме. Ще го аргументираме и в идващия бюджет за идната година, когато отворим още веднъж данъчните закони през октомври “, уточни още Нинова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР