Надвзетите пари ще бъдат удържани от следващата субсидия на БСП.

...
Надвзетите пари ще бъдат удържани от следващата субсидия на БСП.
Коментари Харесай

БСП на червено. Няма пари да върне надвзетата субсидия

Надвзетите пари ще бъдат удържани от идната дотация на Българска социалистическа партия. Това разгласи пред публицисти в Народното събрание водачът на левицата Корнелия Нинова. По думите й към декември предходната година от Българска социалистическа партия са получили близо 6 млн. лева дотация.

" Ние за разлика от ГЕРБ не си държим парите във влогове за лихви. Тези близо 6 млн. лева от началото на тази година сме похарчили за акцията, европейската - към 2 млн. лева, старта на Българска свободна телевизия - към 1,5 млн. лева, също толкоз преводи за прехрана на структурите, тъй че все още ние не разполагаме с тези пари ", съобщи Нинова.

ГЕРБ първи върнаха през вчерашния ден в бюджета надвзетите 5,6 млн. лева от дотации. По данни на Министерството на финансите надвзетите дотации на " Българска социалистическа партия за България " са в размер на близо 4,3 млн. лева От думите на Нинова стана ясно, че те ще бъдат връщани с удръжки от идващите преводи на партийни дотации.

Относно идните съвещания за размера на партийната дотация с ГЕРБ Корнелия Нинова още веднъж удостовери, че ще вземат участие в диалозите. Тя осведоми, че такива е трябвало да се състоят още през днешния ден, само че заради отсъствието на управителни фрагменти от парламентарната група на ГЕРБ от страната, не е ясно тъкмо за по кое време се отсрочват.

 Относно консултациите сред парламентарните групи за размера на партийната дотация, Нинова изясни, че това е било тяхна концепция още от преди 10 дни.

" Смятаме, че това е рационалното - да седнем и с причини и без страсти да обсъдим ", разяснява водачът на левицата.

Корнелия Нинова сподели още, че по време на договарянията ще отстояват два правилото - да не се позволяват частни ползи да си купуват партии и в това време дотациите да бъдат понижени, тъй че обществото да се успокои, че партиите не харчат непотребни пари. " С тези два правилото отиваме на диалози ", увери Нинова.

Тя осведоми, че от Българска социалистическа партия още веднъж ще внесат предложение за понижаване на Данък добавена стойност върху храни и медикаменти, когато бъде отворена бюджетната процедура за 2020 година през октомври.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР