Надуваемият модул ВЕАМ 330 (Bigelow Expandable Activity Module) с обем

...
Надуваемият модул ВЕАМ 330 (Bigelow Expandable Activity Module) с обем
Коментари Харесай

Bigelow Airspace ще пуска частна космическа станция

Надуваемият модул ВЕАМ 330 (Bigelow Expandable Activity Module) с размер 330 куб. м ще бъде изпратен в Космоса през 2020 година, споделя ръководителят на компанията Bigelow Airspace Робърт Бигелоу.

„ Надяваме се да пуснем самостоятелната галактическа станция ВЕАМ 330 през 2020 година “, оповестява той. По думите му ориентировъчно през 2018 година компанията ще има подготвени два такива модула.

Бигелоу добавя, че апаратът би трябвало да стане частна галактическа станция. В отговор на въпрос, дали преглежда съдействие с НАСА по потреблението на станцията, или търси частни компании, той споделя: „ Ние работим над композиция от това. “

Ръководителят на Bigelow Airspace изяснява, че към този момент две страни и две огромни компании са се заинтересували в присъединяване в плана и изпращането на товари при опитите на модулите ВЕАМ.

„ Може би след половин година ще получим разрешението на НАСА да си сътрудничим с тях, да одобряваме поръчки и пари “, споделя той.

Според описанието на компанията надуваемият модул ВЕАМ 330 с размер на вътрешното пространство 330 куб. м, може да бъде употребен за научни проучвания, галактически туризъм и инструмент за задачи към Луната и Марс.

Според Бигелоу, в този момент „ ние се намираме на ранен етап на преуспяващ галактически транспортен съд, който разполага с огромно количество позитивни аспекти “.

Първият пробен модул ВЕАМ с размер към 16 куб. м, отпътува към МКС през днешния ден с товарен транспортен съд Dragon. Стойността на тестовия модул, основан по контракт с НАСА, е 17,8 милиона $.

Планира се пет дни след идването на МКС модулът да бъде изваден от товарния транспортен съд и свързан към станцията. По-рано НАСА заяви, че модулът ще одобри работния си размер (около 3,2 метра в диаметър) в края на май, добавя РИА Новости.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР