Надуваемите кукли да се отместят - идват секс роботите. Изкуственият

...
Надуваемите кукли да се отместят - идват секс роботите. Изкуственият
Коментари Харесай

Време е да поговорим за секс роботи

Надуваемите кукли да се отместят - идват секс роботите. Изкуственият разсъдък (AI) си пробива път към световния пазар за секс атрибути, носейки със себе си гражданска война на роботизирани " секс-технологии " (sextech), споделя " Ройтерс ".

Създават се машини за полово наслаждение, които на допиране и като държание са съвсем като хората. В същото време се води спор за границите на тази напълно нова промишленост, в това число за нуждата още в този момент да се вкара възбрана да се основават секс кукли деца.

Фондацията за виновна роботика популяризира собствен отчет за растящия пазар за сходни устройства. В него се споделя, че бързо напредващите технологии към този момент водят към изработването на " андроидни кукли за обич ", способни да заемат 50 секс пози.

Те още в този момент могат да бъдат направени до най-дребни елементи като формата на зърната на женските гърди или цвета на окосмяването на Венериния рид. Засега цените се обрисуват в границите на 5-15 хиляди $.

Автоматизирани кукли, които към този момент повече наподобяват на хора, повдигат непознати до неотдавна въпроси пред обществото и водачите, взимащи решения. Трябва ли, да вземем за пример, да се поддържа използването им в клиники за полова терапия, за отклонение нагона на причинители на полови похищения или за хора с физически недъзи?

Датската фотографка Бенита Маркусен има план, в който документира връзките сред мъже и кукли и споделя, че е попаднала на един напълно нов свят, в който стотици силиконови и пластмасови " дами " всяка година оказват помощ на мъже, страдащи от самотност или неуспех в половия живот.

Фондацията е част от Глобалния институт за правдивост в Хага и заявява, че е основана " с убеждението, че роботите са толкоз виновни, колкото хората, които ги основават и употребяват и в последна сметка пред закона би трябвало да се изправя човек, а не машина ".

Ноел Шарки, професор по изкуствен интелект и роботика в Университета в Шефийлд, споделя, че е мъчно да се планува до каква степен ще стигне разрастването на този пазар или какъв ще е резултатът върху обществото в идващите години. " Само нишов артикул ли ще останат куклите роботи или ще трансформират публичните правила и ще се трансфорат в всеобщ артикул? Как ще се съотнася сексът с робот с интимните връзки сред хората? ", попита той на брифинг в Хага.

Докладът предлага за по-широк спор привидно тясно профилирани и немислими до неотдавна проблеми като какво да е отношението към " обезчестяване на робот ", в случай че се одобри, че това окуражава " изнасилвача " да посегне на действителни дами.

Ако машината е основана да се съпротивлява в такава обстановка, не е ли в действителност тъкмо това, което изнасилвачът търси? Ако пък не се съпротивлява, не образува ли това погреши показа за сексуалността на дамата?

Следва въпрос не е ли редно да се основават роботи, които да отблъскват сходни похищения и одобряват " секс " единствено при " деликатност ". И по какъв начин се дефинира тази " деликатност " - куклата да се " отключва " при изрази от вида на " апелирам, може ли да върша секс с теб "?

Една от засегнатите тематики е за това дали посредством секс роботи могат да се понижат или ще се усилят половите закононарушения. Авторите споделят, че експертите в университетските среди, с които са разговаряли, нямат общо мнение. Едни споделят, че е е допустимо сексът с " умна кукла " да понижи желанието за принуждение против действителни хора. Други са на противоположното мнение - че резултатът ще е по-скоро подтикващ " противозаконни полови практики ". Това води към рискова територия, в която наподобява вредите ще са повече от изгодите.

Що се отнася до дискутираната от десетилетия догадка за " взаимни усеща " сред робот и неговият/нейният осбственик, в отчета се споделя, че сегашната AI технология сочи, че в обозримо бъдеще (5-10 години) това няма да се случи.

" Роботите не изпитват обич. Най-доброто, което могат да създадат, е да симулират усеща и оргазъм. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР