Надути цени, некачествена работа, майстори фантоми и неспазване на уговорени

...
Надути цени, некачествена работа, майстори фантоми и неспазване на уговорени
Коментари Харесай

Кои са най-честите измами при ремонт на дома ви и как да се предпазите

Надути цени, некачествена работа, майстори фантоми и неспазване на уговорени периоди за ремонтите. Това в общи линии обобщава измамите в сезона на ремонтите и тази година.
Бум на измами с майстори в сезона на ремонтите, регистрират от Комисията за отбрана на потребителите.
Най-често жалбите са свързани с неспазване на авансово уговорени периоди и цени, неприятно качество на работата и даже измами, при които майстори фантоми взимат капаро, след което изчезват. Много постоянно авансово контрактуваната цена скача с до 25%, споделя Александър Благоев, шеф на компания за поправки пред Нова тв.
„ Могат да излъжат в квадратурата. Ако е 20 кв., а кажат, че са 40 – хората ги интересува крайната цена. При плочките няма какво действително да оскъпи, само че постоянно могат да измислят, че плочката не е първо качество, че не е равна и няма прав ъгъл, че не можеш да регулираш фугите. В множеството случаи по този начин лъжат и оскъпяват цената ”, сподели още той.
Как да разпознаем подправените майстори?
Офертите им са най-вече и единствено в Интернет без данни за търговеца. Предлагат нереално ниски цени в къси периоди, не оферират контракт за ремонта и не издават касови бележки за разноските по него. 
„ Взимат по няколко обекта едновременно. Идва при вас, при съседа, при някой различен – на всички дават обещание, че ще ги свършат незабавно, само че това е досега, в който вземат капаро и от там нататък клиентът е подвластен ”, описа още Бобан Якимовски, шеф на строителна компания.
Той добави, че повече от половината му клиенти търсят услугите му, откакто към този момент са опарени от „ пишман ” майстори.
Как да се предпазим от измамите при ремонт?
Дали цената на ремонта е действителна за пазара можем да съпоставим с предложения на лицензирани компании в строителството, поучават от сектора. Добре е авансово да проучим пазара и компанията, към която сме се насочили.
Цената не е всичко. Ако е належащо, изисквайте рекомендации.
Задължително настоявайте да подпишете контракт. Предварително уточнете с компанията какво тъкмо влиза в контрактуваната цена. Сравнявайте цените - на компанията, на консумативите, на услугите. Искайте касова записка за разноските.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР