Надпреварата за президентския пост в САЩ навлезе в нов етап

...
Надпреварата за президентския пост в САЩ навлезе в нов етап
Коментари Харесай

Фалстарт за демократите на първичните избори в САЩ

Надпреварата за президентския пост в Съединени американски щати навлезе в нов стадий - по традиция Айова е първият щат, в който се организират първоначални избори. Демократите и Републиканците би трябвало да изберат кой да бъде техния кандидат-президент. И до момента в който републиканците организираха алегоричен избор, в който предстоящо Доналд Тръмп завоюва, демократите влязоха в изборите с гаф.

Айова - основен избор, въпреки и щатът да изпраща доста малко делегати - покровители за главния претендент. Ключов, поради символиката - първи, в който се гласоподава и потвърдил се във времето като явен индикатор за настройките вътре в партиите.

11 са претендентите на Демократическата партия, които ще се борят за президентската номинация. Техническа неточност, обаче, забави оповестяването на резултатите и се наложи гласовете от всички 1600 изборни секции да бъдат ръчно преброени.

Въпреки това, сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс побърза да разгласи успеха си.
Бърни Сандърс, претендент за президентската номинация на Демократите: Имам чувството, че когато резултатите бъдат оповестени, а това рано или късно ще се случи, имам положителното чувство, че ще сме се показали доста добре тук - в Айова.
Смята се, че Сандърс е следван от Пийт Бутидидж и Елизабет Уорън. Фаворитът на национално ниво - някогашният вицепрезидент Джо Байдън, е едвам четвърти. За партията е значимо да откри верния претендент, който да не допусне преизбиране на Доналд Тръмп.

По традиция в Айова Републиканците не гласоподават, в случай че настоящият президент е от тяхната партия, само че още веднъж поради символиката се организира избор, извоюван от Тръмп.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Първичните избори на демократите са невъобразимо злополучие. Нищо не работи, тъкмо както когато управляваха страната. Помните ли уеб страницата за Обамакеър, който струваше 5 милиарда, а трябваше да коства 2% от тази сума. Единственият човек, който може да съобщи, че е победил в Айова довечера, е " Тръмп ".
Кулминацията на първичните избори е на така наречен " супервторник " на 3 март, когато гласоподават в 15 щата. Последни до урните ще отидат в Пуерто Рико.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР