Надпреварата за кмет на Хюстън се насочи към балотаж във

...
Надпреварата за кмет на Хюстън се насочи към балотаж във
Коментари Харесай

Надпреварата за кмет на Хюстън се насочи към балотаж между Шийла Джаксън Лий и Джон Уитмиър

Надпреварата за кмет на Хюстън се насочи към балотаж във вторник вечерта сред представителя на Съединени американски щати Шийла Джаксън Лий и щатския сенатор Джон Уитмиър, двама демократи, които бризнаха около необятно поле от претенденти в конкуренция, доминирана от въпроси на престъпността, разпадаща се инфраструктура и евентуални бюджетни дефицити.

Ако бъде определен, Джаксън Лий ще бъде първата чернокожа жена кмет на Хюстън, значима смяна за четвъртия по величина в Америка град. От 1995 година тя съставлява Хюстън в Конгреса. Уитмиър изпревари противниците си в набирането на средства след пет десетилетия в законодателния орган на Тексас, където оказа помощ за провеждането на политики против престъпността, като в същото време се показа за модернизатор.

Болотажът ще бъде на 9 декември. < /p> щатът да поеме контрола върху гласуването в окръг Харис, който включва Хюстън, в случай че откри, че има „ повтарящ се модел на проблеми “ с изборите. Друг нов щатски закон елиминира админа на изборите в окръга и трансферира отговорността на други локални чиновници.

Избирателните чиновници в окръг Харис споделиха, че е имало някои проблеми в изборните секции във вторник, в това число проблеми с машините за гласоподаване, което може да аргументи дълго линии и скенери за гласоподаване. Но нито един от проблемите не попречи съществено на гласуването във вторник и 93% от 701 изборни центъра в окръга бяха отворени до 7 часа сутринта, споделиха чиновници. Хъдспет сподели, че офисът й има направен проект за справяне с проблемите във вторник, в това число назначение на механик на всяко място за гласоподаване и неотложно справяне с позвъняванията за помощ.

„ Днес имам възприятието, че всичко е относително безпрепятствено, “, сподели Хъдспет. „ Днес беше добър ден. “

Хюстън и другите огромни градове в щата, ръководени от Демократическата партия, също оспорват нов закон, който подкопава властта им да постановат локални правила за всичко – от изпъждане на наематели до отпуск по болест на чиновници.

Уитмиър и Джаксън Лий се стремят да заменят кмета Силвестър Търнър, който е служил осем години и не може да се кандидатира още веднъж заради ограничавания на мандата.

Кметът на Хюстън ще управлява това, което се счита един от най-разнообразните градове в страната. От 2,3 милиона поданици на града 45% са латиноамериканци, 23% са чернокожи и 24% са бели. Един на всеки четирима поданици на Хюстън е роден отвън Съединени американски щати

Известен като енергийната столица на света, стопанската система на Хюстън от дълго време е обвързвана основно с петролната промишленост. Но градът работи, с цел да стане водач в прехода към по-чиста сила. Подобно на други огромни градове в Съединени американски щати, Хюстън също се оправя с неналичието на жилища на налични цени и загрижеността на жителите за възходящите разлики сред богатите и бедните.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР