Надпреварата при дамите в Рим вече стартира, а днес е

...
Надпреварата при дамите в Рим вече стартира, а днес е
Коментари Харесай

Програма за сряда: Григор научава първия си опонент, Томова излиза срещу бивша №27

Надпреварата при дамите в Рим към този момент започва, а през днешния ден е време да бъде сложено началото и на шампионата при мъжете с дуелите от горната половина. Именно там попадна и най-хубавият ни тенисист Григор Димитров, който още в откриващия спортен ден ще научи името на първия си конкурент във Вечния град.

Той ще бъде излъчен от конфликта сред Стан Вавринка и Иля Ивашка, които ще открият програмата на централния корт. Родният ни представител има негативен баланс в директните дуели против всеки от двамата, като е изгубил 7 от 12 мача против швейцареца и е допускал проваляне в 2 от трите си срещи с беларусина.

През днешния ден в игра следва да забележим и първата ни ракета при дамите Виктория Томова, която вчера реализира втора поредна победа в италианската столица и откри място в главната скица. На старта там я чака конфликт срещу световната №51 Юлия Путинцева, която през 2017-а доближи до №27 в ранглистата и може да се похвали с 2 WTA трофеи. Предстоящият дуел сред двете, който ще бъде първи в историята на тяхното съревнование, е подложен под номер две в програмата на корт №1 и се чака да стартира не преди 13:30 часа българско време. 

Без подозрение най-силен интерес измежду мачовете на старта провокира конфликтът сред Анди Мъри и Фабио Фонини. Взаимоотношенията сред двамата в никакъв случай не са били другарски, както споделя и самият италианец в своята автобиография, което в допълнение ще способства за това да станем очевидци на следващото представление посред им. До този миг британецът и локалният любим имат общо 8 изиграни мача, като като са си разменили по 4 победи. Интересна детайлност е, че двамата към този момент са се изправяли един против различен в Рим - през 2017 година, когато италианецът надиграва в поредни сетове тогавашния лидер в международната класация.

Част от останалите състезатели, които ще можем да следим в деяние в сряда, са Паула Бадоса, Елина Свитолина, Камила Джорджи и Ришар Гаске.

Програма за сряда в Рим:

Централен корт (начало 12:00 часа):

1. Иля Ивашка - Стан Вавринка 

2. Анастасия Павлюченкова - Сара Ерани

3. Леся Цуренко - Елина Свитолина

4. Фабио Фонини - Анди Мъри (не преди 20:00 часа)

5. Аранча Рус - Камила Джорджи

Grand Stand Arena (начало 12:00 часа):

1. Лука Ван Аш - Томас Етчевери

2. Ришар Гаске - Ибин Ву

3. Лучия Бронцети - Данка Ковинич

4. Флавио Коболи - Артур Риндеркнех

5. Паула Бадоса - Анна-Лена Фридзам

Корт 1 (начало 12:00 часа):

1. Матилде Паолети- Магдалена Фрех

2. Юлия Путинцева - Виктория Томова (не преди 13:30 часа)

3. Тереза Мартинцова - Ализе Корне 

4. Даяна Ястремска - Анна Калинская

Пълния график за деня можете да разгледате тук:

Rome tomorrow

- Rest of the WTA R1
- Top half of the ATP R1

So Djokovic is playing Friday, Alcaraz Saturday
— José Morgado (@josemorgado)
 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР