Надпреварата от сериите Фючърс в София донесе много български победи,

...
Надпреварата от сериите Фючърс в София донесе много български победи,
Коментари Харесай

Борбен Лазаров намери място на първия си финал през 2022-ра!

Надпреварата от сериите " Фючърс " в София донесе доста български победи, а някои от родните ни талантли съумяха да се поздравят с първи извоювани точки за класация на ATP. До полуфиналите пък продължиха единствените ни двама сложени играчи, а точно Александър Лазаров и Симон Антони Иванов.

Лазаров беше в ролята на сериозен любимец в дуела си против французина Лука Буке и изцяло оправда тази своя роля, въпреки че мачът не беше по никакъв начин елементарен. Всичко предполагаше бърза развръзка в интерес на лидера в схемата, който загуби единствено един гейм в откриващия сет и доближаваше до точки за пробив във всяко едно от подаванията на съперника си във втората част.

Световният номер 981 обаче някак се задържаше в резултата и направи непредвиден пробив за 5:4 в своя изгода, след което отрази две благоприятни условия за рибрейк и внезапно имахме тъждество в сетовете. Все отново Лазаров се отърси бързо от този мини поврат, като отмъкна съперниковия сервис за преднина от 3:1 и повече не погледна обратно, затваряйки срещата с нулев сервис гейм.

Двубоят на Симон Антони Иванов се разви сходно, единствено че развръзката беше отрицателна. 21-годишният тенисист на бърза ръка се откъсна напред с 5:1 против румънеца Влад Андре Данчу и справедливо поведе в обособените елементи, въпреки че съперникът му имаше няколко благоприятни условия да навакса двата си пробива пасив.

Впоследствие непоставеният състезател откри цялостна доминация на корта и закономерно се добра до паритет в сетовете, а по-късно реализира брейк при започване на решаващата част и сервираше за мача при 5:4 в своя изгода. Иванов обаче не се съобщи и скоро разполагаше с мачбол при 6:5 от негова позиция, но Данчу го отрази и сподели по-здрави нерви в тайбрека, с цел да откри място във финала.

Това се явява първо постигане до край за Лазаров в хода на сезона, а борбата за купата ще се организира от 10:00 часа в утрешния ден на кортовете на Тенис клуб " Диана " и бихте могли да я наблюдавате изцяло гратис, в случай че решите да се разноските до мястото на събитието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР