Надпреварата между китайските компании Alibaba Group Holding и Tencent Holdings

...
Надпреварата между китайските компании Alibaba Group Holding и Tencent Holdings
Коментари Харесай

Люта конкуренция между Alibaba и Tencent в търговията на дребно

Надпреварата сред китайските компании Alibaba Group Holding и Tencent Holdings в областта на търговията на дребно става все по-ожесточена.

От старта на предходната година до през днешния ден двете компании са похарчили над 10 милиарда $ за покупко-продажби, фокусирани върху търговията на дребно, с което предизвикват онлайн наличието си и своите физически магазини, съобщи Reuters.

Агресивният метод, подсилен от стабилен капитал и повишаването на цените на акциите им, е част от борбата за спечелването на потребителите и операторите на магазини, ползващи конкуриращите се услуги на двете компании.

Резултатът: остават все по-малко компании, които да не са на страната на Tencent или Алибаба.

" Всички търговци с физически магазини са доста обезпокоени. Те би трябвало да вземат страна “, разяснява Ясон Ю, основан в Шанхай общоприет управител на компанията за пазарни изследвания Kantar Worldpanel. “В противоположен случай се опасяват, че ще бъдат погълнати в бъдеще “.

Alibaba е най-големият китайски състезател в региона на електронната търговия, а нейният филиал Ant Financial е водач в услугите за мобилни разплащания. Силните страни на Tencent се крият в обществените мрежи, цифровите заплащания и игрите. Освен това тя разполага с мажоритарен дял във втория по величина онлайн оператор за електронна търговия JD.com.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР