Надпреварата кой да е следващият президент на Русия вече започна.

...
Надпреварата кой да е следващият президент на Русия вече започна.
Коментари Харесай

Кой ще наследи Путин начело на Русия?

Надпреварата какъв да е идващият президент на Русия към този момент стартира. Конституционните промени, оповестени от Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През по-рано този месец, повдигнаха повече въпроси вместо да дадат отговори, само че те допускат, че той ще избере собствен правоприемник, когато мандатът му през 2024 година завърши, разяснява през днешния ден "Политико ".

Предложените промени, които си проправят път през лоялния на Кремъл парламент, няма да разрешат на Путин да остане на власт след 2024 година и затварят малката врата, която му позволи да се върне към президентството след премиерския пост от 2008 до 2012 година

Целта на промените е да обезпечат, че путинизмът ще остане и след Путин.

Очаква се той да стане ръководител на Държавния съвет – президентски настойнически ръб, който ще бъде закрепен в конституцията.

Политическият хокей на Путин

С оглед на по-малкото публични пълномощия Путин евентуално ще избере предан правоприемник, с цел да бъде убеден, че курсът му ще бъде удължен.

Според социоложката Олга Криштановска, която учи съветския хайлайф от десетилетия, изборът към този момент е редуциран до няколко души, евентуално към този момент заемащи основни позиции.

Един от тях евентуално е Михаил Мишустин (53 г.), който изненадващо бе посочен за министър председател по-рано този месец. Той е в добра позиция на балансьор сред клановете на силовите структури и на бюрократите.

Друг вид е московският кмет Сергей Собянин (61 г.), който е обвързван с петима от вицепремиерите в новия кабинет.

Единствената политическа фигура с рейтинг непосредствен до този на президента е министърът на защитата Сергей Шойгу (64 г.).

От 1994 до 2012 година той бе началник на министерството на изключителните обстановки, а по-късно пое военното ведомство и модернизацията на армията. Близък е до Путин и постоянно е прекарвал летни ваканции с него.

Кремълският функционер Андрей Белоусов (60 г.), който бе определен за първи вицепремиер в новото държавно управление, също е евентуален правоприемник на Путин. От същата позиция и Дмитрий Медведев бе определен за президент.

Внезапната промяна на Путин хвана неподготвена съветската съпротива

Негов противник може да е Дмитрий Козак (61 г.) – вицепремиерът, който ръководеше плана за Олимпиада в Сочи на стойност 50 милиарда $. В новата си роля той към този момент ще дава отговор за самопровъзгласилите се "народни републики " в Източна Украйна.

С наближаването на края на мандата Путин евентуално ще държи картите си добре скрити. Ако някой любимец стане прочут прекомерно рано, това може да докара до борба сред клановете във властта, отбелязва "Политико ", представено от БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР