Надпартийна и експерта фигура да замени на вицепремиерския пост Валери

...
Надпартийна и експерта фигура да замени на вицепремиерския пост Валери
Коментари Харесай

НФСБ предложи на премиера Бойко Борисов надпартийна и експертна фигура за вицепремиер

Надпартийна и специалиста фигура да размени на вицепремиерския пост Валери Симеонов, предложи  току-що НФСБ на премиера Бойко Борисов.

Номинирана е Марияна Николова, която е доскорошен шеф на кабинета на Симеонов и се употребява с извънредно доверие в ръководещата коалиция. Това е логически ход, поради обстоятелството, че водачът на НФСБ до момента спазваше избрани правила в политическото кадруване - оферираше специалисти, а не партийни фигури за основни държавни постове, написа Флагман.бг. 

Евентуалният нов вицепремиер, правоприемник на Валери Симеонов, е правист със забележителен опит в обществения бранш.  По специалност е юрист, вписана е към Софийска адвокатска гилдия. Заемала е разнообразни експертни длъжности в държавната администрация. От средата на юни 2015 година до 2017 година е началник на отдел „ Договорно-правен и правна отбрана " в „ Национална електрическа компания " ЕАД.

Преподавател е по конструкция на администрацията и административен развой в Института по обществена администрация към Министерския съвет. От май 2017 година е шеф на политическия кабинет на заместник-министър ръководителя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР