Наднорменото тегло у мъжете и младежите е свързано с повишен

...
Наднорменото тегло у мъжете и младежите е свързано с повишен
Коментари Харесай

Внимание: Наднорменото тегло увеличава риска от инфаркт на миокарда

Наднорменото тегло у мъжете и младежите е обвързвано с нараснал риск от инфаркт на миокарда до 65-годишна възраст, сочат резултатите от проучване, представени от Лента. Те бяха показани на конгреса на Европейското сдружение по кардиология в Париж от доктор Мария Аберг от университета в Гьотеборг.

Тя разясни, че увеличението на показателя на телесна маса от 27,5 на 29,9 покачва 2,64 пъти риска от инфаркт на миокарда. Увеличаването му от 30 на 34,9 пък го покачва 3,05 пъти. В представителното проучване взели участие съвсем 1,7 милиона младежи, родени сред 1950 година и 1987 година и минали медицински прегледи на 18-годишна възраст, преди да отбият постоянната си военна работа. Впоследствие здравословното им положение било следено от 1969 година до 2016 година През този интервал били регистрирани 22 400 случая на инфаркт на миокарда, доста от които на 50-годишна възраст.

" Заключенията ни за битие на връзка сред показателя на телесна маса и инфарктите в зрелост удостоверяват резултатите от предходните ни проучвания върху сърдечната непълнота - сподели Аберг. - Тъй като наднорменото тегло и затлъстяването са все по-често срещани измежду младежите, в бъдеще индикаторите за инфаркт на миокарда и инсулт могат да станат по-високи. "

Наскоро учени от Исфаханския кардиологичен институт в Иран обявиха на същия конгрес, че постоянната консумация на неосолени ядки понижава риска от гибел в резултат на сърдечно-съдови заболявания. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР