Наднорменото тегло създава двоен риск за необходимост от болнична грижа

...
Наднорменото тегло създава двоен риск за необходимост от болнична грижа
Коментари Харесай

Хората с наднормено тегло са двойно по-застрашени от COVID-19

 Наднорменото тегло основава двоен риск за нужда от болнична грижа при хората, инфектирани с COVID-19, написа английският в. " Таймс ", като се базира на проучване на учени от Университета в Глазгоу.

Резултатите от проучването, в границите на което са били събрани данни от 428 225 души, сочат, че колкото по-голяма е телесната маса на пациента, толкоз по-голяма е вероятността да развие тежките признаци на заболяването.

Само броят на смъртните случаи от ковид в Съединените щати е по-голям от този на умрелите от вируса във Англия, написа " Таймс ". Във Англия, в която живее по-малко от един % от международното население, бяха регистрирани близо 12 % от смъртните случаи от Коронавирус по света, отбелязва английското издание.

" Как, за бога, се стигна дотук? " - с този сбит въпрос към премиера Борис Джонсън водачът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър изрази настроението на обърканите британци по отношение на рецесията, предизвикана от ковид, написа в. " Индипендънт ". Вестникът има поради първия въпрос на Стармър към Джонсън по време на обичайното задаване на въпроси към премиера в английския парламент. Англия последователно осъзнава, че е европейската страна с най-вече смъртни случаи от COVID-19 и че не отбелязва в битката с вируса " очевидния триумф ", за който приказва министър председателят Джонсън, акцентира английският вестник.

Европейският съюз е изправен пред най-голямата криза в историята си, написа в. " Ню Йорк таймс ". Добрата вест за Европа е, че най-тежкият стадий на пандемията стартира да отминава. Броят на смъртните случаи в Италия доближи най-ниското си равнище от два месеца насам, а немският канцлер Ангела Меркел съобщи, че учебните заведения, детските градини и заведенията за хранене ще могат да отворят през идващите няколко дни.

Облекчението обаче може да се окаже кратковременно. Европейската комисия популяризира през вчерашния ден прогнози, че стопанската система на Европа ще се свие тази година със 7,4 %. Високопоставен европейски чиновник предизвести европейците да чакат най-голямата икономическа криза в историята на Европейския съюз. Това е тъмно увещание, че даже вирусът да изчезне, отрицателните му стопански последствия ще преследват международната стопанска система в продължение на месеци, в случай че не и години, обобщава американският вестник, представен от Българска телеграфна агенция.

Пандемията от ковид лиши живота на повече хора в Съединените щати, в сравнение с в която и да е друга страна. В същото време страната е нестабилна, защото президентът Доналд Тръмп и държавното управление му не се държат като водачи, написа в публицистичен материал в. " Вашингтон пост ".

Докато къщата гори, Тръмп стои в двора пред нея, хвали постигнатите триумфи, отхвърля да поеме отговорност, кара други хора да гасят пожара и дава обещание, че скоро всичко ще се върне към естественото. След седмици на всеотдайност огромна част от страната е на кръстопът. Имаме потребност борбата против разпространяването на вируса да продължи, като в това време последователно и деликатно се опитаме да обновим работата на стопанската система. Тръмп обаче, който реши да не води борба с ковид на федерално равнище, а трансферира отговорността на губернаторите на щатите, в този момент ги приканва да възобновят прекомерно рано икономическата активност, само че по този начин се основава риск от нови случаи на заразяване, смъртни случаи и още по-големи стопански загуби, написа американското издание.

Френският в. " Монд " се концентрира върху предстоящото през днешния ден изказване на френския министър председател Едуар Филип по отношение на последователното излизане на Франция от карантината, наложена поради ковид. Датата 11 май е предстояща с огромно неспокойствие от милионите французи, които повече от седем седмици живеят в условия на невиждана карантина, отбелязва " Монд ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР