Наднорменото тегло и затлъстяването са сериозен социален проблем, който засяга

...
Наднорменото тегло и затлъстяването са сериозен социален проблем, който засяга
Коментари Харесай

10 комбинации от продукти, които ни карат да напълняваме

Наднорменото тегло и затлъстяването са сериозен обществен проблем, който визира все по-млади хора. Проучване сподели, че всяко пето 8-годишно дете е с наднормено тегло и високо кръвно налягане. Търсенето на виновност и извинения няма да помогне. Трябва да се работи върху развиването на здравословни хранителни привички.

Но от кое място да стартираме? На първо място е най-добре е да премахнем от менюто си това, което ни кара да напълняваме най-бързо.
Ето какви комбинации от артикули би трябвало да се заобикаляме, с цел да не се натрупат изцяло ненужни килограми, без значение от възрастта?

1. Плодови кнедли със заквасена сметана и захар

Това не е деликатес, който оказва помощ за поддържане на здравословно телесно тегло. Особено в случай че се яде постоянно и с висококалорични добавки. Плодовите кнедли, на чийто усет се любуваме най-вече през лятото, не би трябвало да се комбинират с висококалорична сметана и да се поръсват със захар. Такава вечеря е същинска бомба от калории и има ниска хранителна стойност. Все отново бялото брашно, захарозата и фруктозата - плодова захар - са водещи измежду съставките им. Тази композиция няма да обезпечи задоволеност за дълго време.

2. Кнедли с мазна свинска мехлем

Продуктите от брашно остават по-дълго в храносмилателния тракт. Кнедлите от бяло брашно, което е съвсем изцяло пречистено от фибри, дават чувство за задоволеност по-късно от продуктите с високо наличие на фибри (запълвайки стомаха, фибрите предотвратяват преяждането). Ето за какво на доста от нас се случва да изядат повече кнедли от плануваното. Заливането им с тлъста свинска мехлем покачва така и така забележителната калоричност и удължава храносмилателните процеси. Кнедлите не са съдружници на положителната фигура.

3. Синьо сирене и вино

В диетата на хората, които се грижат за стройната фигура, няма място за лека закуска, изключително когато става въпрос за висококалорийни артикули. Те включват сини сирена. Мечтаете ли за вечер във френски жанр? Синьо сирене, вино и грозде – подобен комплект звучи примамливо, само че пък е много калоричен. Не би трябвало да се появява прекомерно постоянно в менюто ви, с цел да не натрупате (за малко време) изцяло ненужни килограми.

 намаляване

4. Картофи и мазни сосове

Днес добре знаем, че картофите имат приблизително калорични и доста хранителни стойности. Те обаче не би трябвало да се ядат в огромни количества и най-много в композиция с мазни сосове. Такива, които са направени на основата на тлъсти меса, брашно или сметана. В диетата на хора, които се грижат за фигурата си, сходни комбинации не би трябвало да се появяват. 

5. Месо в лоен сос

Самото месо, изключително аленото, е мъчно смилаемо. Както е известно, той е изцяло лишено от фибри, по тази причина се задържа по-дълго в червата. Месните ястия не би трябвало да се комбинират с мазни сосове. Такава композиция удължава дългия развой на храносмилане. Освен това ще се трансформира в калорийна бомба с ниска хранителна стойност. Тлъстите меса и тлъстите сосове би трябвало да се отстранен от менюто освен поради здравето, само че и поради фигурата.

6. Картофени палачинки със захар

Картофените палачинки, както и пържените картофи, са най-калоричният вид на картофите, тъй като се пържат в лой. Ако ги поръсите със захар или ги поднесете със мощно подсладено сладко (някои ще са шокирани, тъй като не могат да си показват да ядат палачинки по различен метод с изключение на по този) това ще усили така и така високата калоричност на ястието. Картофените палачинки и пържените картофи не са артикули, които би трябвало да се употребяват от хора, които се грижат за стройната фигура.

 намаляване

7. Супа с добавка на сметана и брашно

Както супата, по този начин и сосовете, към които прибавяме мазна сметана и брашно, ясно покачват калорийността си. Редовната консумация на такива ястия може да способства за бързото наддаване на тегло.

8. Яйца с майонеза

Струва си обаче да знаете, че самото яйце и по-специално неговият жълтък се състои от огромен % мазнини. Въпреки че са най-вече най-желаните за здравето омега-3 и омега-6 киселини, те са мазнини, т.е. хранителни субстанции с най-висока калорична стойност. Приема се, че един жълтък съдържа към 5 грама мазнини, а 1 грам лой обезпечава цели 9 килокалории, тъй че един жълтък има 45 килокалории. Не си коства да добавяте още една порция лой към яйцата, т.е. майонеза. Особено в случай че желаете да запазите стройна фигура.

 намаляване

9. Ядки и растителни масла

Салата с круша, рукола, козе сирене и орехи - на мнозина им потича слюнка при мисълта за подобен комплект. Въпреки е целесъобразно да запомните, че ядките са освен с висока хранителна стойност, само че и с високо наличие на калории. Това не са празни калории, само че умереността е най-хубавата мярка в техния случай. Не си коства да добавяте зехтин или друго, даже най-здравословното и студено пресовано, растително масло в салата с ядки. Източник на EFA (есенциални ненаситени мастни киселини), в това число най-желаните за здравето омега-3 киселини, са ядките. Допълнителната лой ще увеличи изцяло ненужно калорийността на салатата.

10. Зърнени храни с подсладено кисело мляко

Зърнените храни с кисело мляко наподобява са една от най-хубавите варианти за закуска. Това е по този начин, изключително в случай че наблегнем на натуралните, неподсладени овесени ядки – те са с най-вече фибри и може да ги съвместим с неподсладено натурално кисело мляко, към което да прибавим обичаните си плодове.

Сред предлаганите в комерсиалната мрежа зърнени закуски има и такива, които са богато обогатени с подсладители. Не по-различно е и предлагането на плодови кисели млека. Освен висококачествени артикули има и такива с огромно количество захар и химически добавки в храните.
Не ни остава нищо друго с изключение на да следим деликатно етикетите в името на здравето и фигурата.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР