надигра с 2:1 като домакин в среща от 26-ия кръг

...
надигра с 2:1 като домакин в среща от 26-ия кръг
Коментари Харесай

Арсенал се справи с Брентфорд в Лондон

надигра с 2:1 като хазаин в среща от 26-ия кръг на британското състезание. “Топчиите ” прекършиха съперника си с два гола през второто полувреме, като техни създатели бяха младите гении (’48) и Букайо Сака (’79). В третата минута на добавеното време стана създател на гола на утехата за.

През първото полувреме играчите на Микел Артета не съумяха да поразят вратата на Брентфорд, като още при започване на мача гол на Александре Лаказет бе анулиран поради засада. Минута преди края на първата част пък мениджърът на гостите Томас Франк бе заставен да извърши непредвидена промяна, защото Матиас Йенсен се контузи и трябваше да отстъпи мястото си на Виталий Янет.

Още при започване на второто полувреме обаче “топчиите ” съумяха да нанесат удар на противника си. Емил Смит Роу в 48-ата минута направи блестяща самостоятелна акция и с техничен удар изпрати топката в мрежата зад стража Давид Рая.

Букайо Сака приближи още повече домакините до успеха с гол в 79-ата минута. Младокът получи пас от след контраофанзива на лондончани и изигра по брилянтен метод обстановката, като с безмилостен изстрел с левия крайник не остави шансове на, а топката се удари в левия непряк дирек на испанския пазач преди да се оплете в мрежата.

В третата минута на добавеното време осъществя попадение за гостите, само че това не промени нищо и прибави нови три точки към актива си.

Арсенал е шести в класирането с 42 точки, само че “артилеристите ” са изиграли едвам 23 мача - по-малко от всички други тимове, намиращи се пред тях в класирането. Брентфорд е 14-и с 24 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР