Надеждни ли са компаниите, които се включиха с оферти за

...
Надеждни ли са компаниите, които се включиха с оферти за
Коментари Харесай

Енергийни експерти: Тежките условия за АЕЦ Белене отсяха само големите играчи

Надеждни ли са фирмите, които се включиха с предложения за стратегически вложители в АЕЦ " Белене " и има ли заплаха за повишаване на тока поради преустановяване на договорите с централите " Марица " - в " Още от деня " тематиките разясниха Христо Казанджиев от Български енергиен и минен конгрес и енергийният специалист проф. Атанас Тасев.

Българската стопанска система и в частност Български енергиен конгрес са натоварени с непостижими задължения през последната година и от това ще има резултат, счита Христо Казанджиев.

Според проф. Атанас Тасев, с помощта на това, че са оповестени тежки условия за присъединяване в построяването на АЕЦ " Белене ", са останали единствено огромните играчи.
Проф. Атанас Тасев, енергиен специалист: С идването на Тръмп на власт бяха въведени строги рестрикции. Участието на " Дженерал електрик " индиректно удостоверява, че държавният департамент не опонира на присъединяване в този разбъркан план. Моето мнение е, че ще отстъпим от декларираните позиции, тъй като при започване на едни договаряния нормално се слагат тежки условия, с цел да има опция за маневриране. Държавата няма до дъно да отстоява тази твърда позиция.  Ядрени специалисти: Да ревизират финансовите благоприятни условия на претендентите за Ядрени специалисти: Да ревизират финансовите благоприятни условия на претендентите за "Белене "
12 компании желаят да се включат в построяването на АЕЦ Белене. За стратегически вложител аплайват 7 сдружения. От тях, 4 компании нямат финансов...

Миналата седмица държавното управление даде мандат за договаряния с " Контур Глобал " за преустановяване на контракта за изкупуване на електрическа сила. Според специалистите обаче, няма заплаха от повишение на цената на тока.
Христо Казанджиев, Български енергиен и минен конгрес: Няма да бъде прекъснато изкупуването на ток от електроцентралите до момента в който са годни договорите и до момента в който самите вложители не решат да изоставен България.
По въпроса за рецесията с петрола след офанзивата с дронове в Саудитска Арабия, специалистите обявиха, че поскъпван на цените може да бъде регистрирано след 9 месеца.

Вижте целия диалог във видеото!
 Правителството ще договаря за затварянето на Топлоелектрическа централа Правителството ще договаря за затварянето на Топлоелектрическа централа "Контур Глобал Марица изток "
Правителството стартира договаряния за преустановяване на един от дълготрайните контракти за изкупуване на ток от американската централа "КонтурГлобал Марица...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР