Надеждите за възстановяване на управлението в Северна Ирландия бяха попарени

...
Надеждите за възстановяване на управлението в Северна Ирландия бяха попарени
Коментари Харесай

Нов провал на преговорите за правителство на Северна Ирландия


Надеждите за възобновяване на ръководството в Северна Ирландия бяха попарени откакто водачът на юнионистите Арлийн Фостър отдръпна партията си от договарянията за подялбата на властта.

Поредният неуспех на договарянията в Белфаст значи, че 13-месечното очакване за политическо решение на управническата рецесия ще продължи. Повече от година провинцията, кото е без държавно управление и парламент, се ръководи от цивилни чиновници.

Арлийн Фостър сподели, че вероятността за въстановяване на съглашението за подялбата на властта е минимална и дефинира като „ несполучливи “ договарянията с националистите от „ Шин Фейн “. Тя добави, че остават „ съществени и обилни “ различия сред нейната Демократична юнионистка партия и „ Шин Фейн “, изключително по въпроса за признаването на ирландския език за формален.

Наблюдателите дефинираха новината като „ пестник “ за Тереза Мей, която посети Северна Ирландия в понеделник с апел към партиите за „ финален напор “ за съставяне на изпълнителен орган.

Северноирландският водач на „ Шин Фейн “ Мишел О’Нийл съобщи, че нейната партия е постигнала кардинално спорзумение с юнионистите, само че те в следствие са отказали да го завършват.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР