Надеждите за прилично представяне на българския национален отбор в тазгодишното

...
Надеждите за прилично представяне на българския национален отбор в тазгодишното
Коментари Харесай

Лигата на нациите се превръща в унижение за България

Надеждите за обичайно показване на българския народен тим в тазгодишното издание на волейболната Лига на нациите се изправят с всеки идващ дуел. И с всеки идващ дуел присъединяване на " лъвовете " се трансформира във все по-унизително.

Тази вечер селекцията на Силвано Пранди и Николай Желязков загуби от отбора на Полша с 0:3 (-19, -15, -12) и записа шестото си проваляне от седем изиграни мача на шампионата в Римини (Ит). Това бе трета поредна загуба без извоюван гейм от нашите, а обидната точкова разлика е втората най-катастрофална измежду резултатите на всички тимове от началото на конкуренцията. По-тежко проваляне записа единствено тоталният новобранец Австралия, също против " тайфа полска " - 16:25, 10:25, 12:25 във втората седмица.

Днес тимът на България още веднъж беше без своя капитан Цветан Соколов, който има инфектиране на нерв в гръбната мускулатура. От лекарския щаб на " лъвовете " оповестиха, че 31-годишният диагонал ще изиграе още най-много два мача в Лигата на нациите, след което ще се прибере у нас за лекуване, а мястото му в разширения състав ще бъде заето от Жани Желязков.

Срещу поляците като диагонал игра Радослав Парапунов, който приключи със скромните 6 т. Най-резултатните в българския отбор също не съумяха да доближат двуцифрен актив - посрещачите Георги Петров с 9 т. (2 блока) и Аспарух Аспарухов с 8 т. Двете блокади на Петров бяха единствените сполучливи за нашите в целия мач.

Топреализатор в дуела стана Бартош Беднож с 14 т. (2 аса, 1 блок), Лукаш Качмарек добави 12 т. (1 ас, 1 блок), а Норберт Хубер способства с 11 т. (1 ас, 3 блока).

С актив от 5 т. (1-6) България заема 14-о място от 16 отбора в Лигата на нациите, изпреварвайки само Нидерландия с 3 т. (1-5) и Австралия с 0 т. (0-7). В идващите си два мача нашите ще имат за противници Бразилия (10 юни) и Нидерландия (11 юни).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР