Надеждата за завръщане от смъртта винаги е съществувала, а сега

...
Надеждата за завръщане от смъртта винаги е съществувала, а сега
Коментари Харесай

Интересът към криониката в Азия расте

Надеждата за завръщане от гибелта постоянно е съществувала, а в този момент се ускорява още повече със актуалните криогенни технологии, оповестява Българска телеграфна агенция.

Криониката е развой на надълбоко заледяване на телата и мозъците на умряли хора, с вярата някой ден те да бъдат съживени.

Организациите, предлагащи сходни услуги, и броят на членовете им се усилват, като наклонността е изключително забележима в Азия на фона на повишението на приходите и застаряването на популацията.

Над 500 тела в света чакат да бъдат върнати към живот, като най-младият пациент е двугодишно момиченце от Тайланд.

Първите уреди са основани в Съединени американски щати, следват Англия и Русия. Впоследствие активността се разраства и до Австралия, а през последните години - и до Китай и Тайланд.

В момента Азия има динамична, бързорастяща стопанска система и към този момент натам е ориентирано доста по-голямо внимание, показва Клиф Браун, основен изпълнителен шеф на основаната в Банкок " КриониксФорЮ " (Cryonics4U).

Компанията на Браун, чиято активност се чака да бъде изцяло разгърната до края на годината, предлага консултантски услуги на клиенти, интересуващи се от нов живот след гибелта.

" Наблюдава се огромно пренасочване от запад на изток. Така че в този момент ползата е доста по-голям “, добавя той.

Руската компания за крионика " КриоРус " (KrioRus) споделя пред Си Ен Ей, че " ползата към криониката нараства на всички места " поради напредъка в технологиите, достъпа до научни познания и напредъка в сфери като криобиология и геронтология.

" Много хора избират криониката, тъй като от известна позиция, съвсем няма какво да изгубят, а могат да завоюват всичко ", показва Денис Ковалски, президент на Института по крионика.

В съвремието ни кардио-пулмонарната първа помощ и дефибрилаторите са нормална процедура за " връщане на мъртвите ", демонстрирайки по какъв начин невъзможното става допустимо, напомня Ковалски, който има и опит като пожарникар и парамедик.

В оборудванията за крионика телата се съхраняват в големи контейнери от неръждаема стомана в течен азот при температура от минус 196 градуса по Целзий.

Водата е тялото се заменя със особено вещество, нещо като „ медицински антифриз “, което да предотврати образуването на ледени кристали и увреждането на клетките.

По този метод едно тяло може да  бъде съхранявано с десетилетия, изясняват специалисти.

Процедурата обаче не е евтина. Замразяването нацяло тяло коства приблизително 200 000 $, само че най-футуристично настроените могат да замразят единствено мозъка си за 80 000 $.

Освен финансовото измерение пред използването на тези технологии има и регулаторни провокации, означават наблюдаващи.

Въпреки това от " КриоРус " имат вяра, че съживяването на пациенти, избрали криониката, може да стане допустимо до края на века.

Все отново компанията, съхранила до момента близо 100 пациенти, приканва да не се подхожда с прекомерно огромни упования.

" Криониката дава късмет, само че не и гаранция. Дори шансът за величие обаче има цена “, добавя " КриоРус ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР