Надеждата за ваксина срещу ХИВ е съкрушена от резултати след

...
Надеждата за ваксина срещу ХИВ е съкрушена от резултати след
Коментари Харесай

Надежда за ваксина срещу ХИВ е съкрушена от резултати след изпитания

Надеждата за ваксина против ХИВ е съкрушена от резултати след тествания на пробна ваксина, която би трябвало да отбрани хората от вируса, който предизвиква СПИН, оповестява БиБиСи.

Националният институт по опазване на здравето - NIH спря тестванията на HVTN702 на над 5000 души в Южна Африка , защото откри, че не предотвратява ХИВ .

Експертите показват " надълбоко отчаяние ", само че допълват, че търсенето на превантивна ваксина против ХИВ би трябвало да продължи .

Такива ваксини не съдържат ХИВ и затова не съставляват заплаха от предаване на ХИВ на обещано лице.

Това бе нова версия на първия претендент за ваксина против ХИВ, посочил, че обезпечава известна отбрана против вируса - в клинични тествания на RV144 в Тайланд.

Има доста разнообразни варианти на ХИВ и имунизацията е приспособена към подтипа, най-разпространен в Южна Африка , където са едни от най-високите равнища на ХИВ в света.

Имаше огромни очаквания, че имунизацията ще работи и по-късно тя може да бъде а даптирана да покрие други варианти на ХИВ , циркулиращи в други елементи на света.
 За първи път унищожиха ХИВ в геном онлайн създание
За първи път унищожиха ХИВ в геном онлайн създание

Това потвърждава, че " ХИВ е лечимо заболяване ", лечението се тества на примати

Доброволците са определени на инцидентен принцип за приемане на ваксина, или плацебо инжекции. Предварителните данни демонстрират: 129 ХИВ инфекции измежду получателите на ваксина; 123 ХИВ инфекции измежду тези, които са получили плацебо.

Д-р Антъни Фачи от NIH съобщи: " ХИВ имунизацията е от значително значение за преустановяване на световната пандемия и се надявахме този претендент за ваксина да работи. За страдание, това не е по този начин . Проучванията не престават върху други подходи за безвредна и ефикасна ваксина против ХИВ , които към момента имам вяра, че могат да бъдат реализирани . "

Линда-Гейл Беккер от Международното общество за битка със СПИН съобщи: " Докато това е забележителен крах, би трябвало да продължим търсенето на превантивна ваксина ".

Все още има вяра, че други ваксини против ХИВ могат да работят .

Лечение с медикаменти , наречено профилактика преди експозиция (Prep), е дейно за попречване на ХИВ зараза , само че за разлика от имунизацията, би трябвало да се приема постоянно, даже всекидневно .

В страни , където такива лекувания може да са невъзможни , единствената ефикасна предварителна защита остава потреблението на презервативи по време на сексуален акт - или самоограничение .

Последните пробиви в антиретровирусните лекувания усъвършенстваха живота на хората с ХИВ .

Деби Лайкок от Terrence Higgins Trust, съобщи: " Чрез постоянни проби, презервативи, подготовка и дейно лекуване , което значи, че хората, живеещи с ХИВ, не могат да предадат вируса - в този момент имаме един път на потомство опция за преустановяване на ХИВ епидемията . Жизненоважно е да използваме това. "
 Лечението на СПИН стига до 90%, само че страхът от заболяването не се трансформира
Лечението на СПИН стига до 90%, само че страхът от заболяването не се трансформира

Заразен може да доближи 79-годишна възраст
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР