Надеждата на Ивет Горанова да прибави световната титла към олимпийското

...
Надеждата на Ивет Горанова да прибави световната титла към олимпийското
Коментари Харесай

Олимпийската шампионка Ивет Горанова остана без медал на световното

Надеждата на Ивет Горанова да прибави международната купа към олимпийското злато угасна на 1/4-финалите от шампионата на планетата по карате в Дубай (ОАЕ). Шампионката на кумите в кат. до 55 кг от игрите в Токио 2020 това лято отстъпи пред Тринити Алън (САЩ) и можеше да се надява само противничката ѝ да стигне до финала, с цел да я изтегли в репешажите за бронза.

Американката беше много покрай това, само че бе принудена да се откаже поради контузия, когато водеше с 5:1 т. в 1/2-финала против Дженифър Уорлинг (Люкс). Така в спомагателните битки за третото място отидоха всички победени от люксембургската националка състезателки в схемата, а българката завърши присъединяване.

В първите си две битки Горанова, която по право стартира непосредствено от II кръг, отстрани поредно Микаела Енрикес (Екв) с 1:0 т. и Анжелика Терлюга (Укр) с 5:3. Именно украинката беше съперничката на Ивет във финала на олимпийския шампионат в Токио, като през август 21-годишната каратека от Долна Митрополия беше още по-убедителна - 5:1.

Така най-големият триумф на Ивет Горанова на международно състезание си остава бронзовият орден от шампионата в Мадрид `18. В сбирката си тя има още злато от Европейските игри в Минск `19 и бронз от европейското състезание в Гуадалахара `19.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР