Надежда за стабилна основа на база имунитет за работеща ваксина

...
Надежда за стабилна основа на база имунитет за работеща ваксина
Коментари Харесай

Проучване: Дори при малко антитела, на клетъчна основа се образува имунен отговор срещу COVID-19

Надежда за постоянна основа на база имунитет за работеща ваксина против COVID-19 има. Това демонстрира ново проучване, оповестено в списание Nature.
Изследването обгръща 149 души, възстановяващи се от подлата болест. В неговите рамки е събирана кръвна плазма от тези хора, за да бъде изследвана. Вземането на плазма е правено приблизително 39 дни след поява на признаци.
Проучването е посочило, че равнището на титри на обезвреждащи антитела не е в кой знае какъв брой огромно количество. Само при 1% от взетите проби титрите са били в количество 1:5000, при 79% са били пет пъти по-малко – 1:1000, а при 33%, едвам 1:50!
Но проучването показва друго – че без значение от количеството титри, има антитела на равнище клетъчна памет (В клетки), които обезвреждат три обособени епитопа на S протеина, с който коронавирусът SARS-CoV-2 се закача за човешката клетка и влиза в нея! Тези антитела не са доста като количество при всички 149 пациенти, само че участват при всички с еднообразно качество!
Информацията за проучването излиза почти по същото време, по което надалеч по-ограничено изследване от Китай, което демонстрира внезапно понижение на антителата IGG (имуноглобалин G) при изкарали COVID-19 за 2-3 месеца – до 90%.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 юни "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР