Надежда за по-добър живот. Това е изречението, което обединява запитаните

...
Надежда за по-добър живот. Това е изречението, което обединява запитаните
Коментари Харесай

Бургас гласува за Европейски парламент с надежда за промяна

Надежда за по-добър живот. Това е изречението, което сплотява запитаните от Actualno.com бургазлии, които гласоподават през днешния ден.
Изборите за членове на Европейския парламент от Република България започнаха 7:00 часа. В Бургаска област 357 735 души имат право на глас. Те могат да го упражнят в отворените 724 изборни секции. Три от тях са преносими, за хора със здравословни проблеми, а в лечебните заведения и домовете за остарели хора в района са отворени 17 секции.
В Бургаския комплекс „ Лазур “, част от гласоподавателите упражняват своя избор в ПГ по Транспорт.

Actualnо.com беседва с разнообразни хора, някои от които са членове на секционни изборни комисии, други единствено гласоподаватели. Ето мнението на част от тях за изборите за Европейски парламент.
Десислава Панайотова споделя по какъв начин е почнал денят в секцията, в която през днешния ден работи: “Изборният ден протича доста добре, отворихме в седем часа, нямаме нарушавания. До момента всичко е обикновено “.
„ Хората идват, гласоподават, всичко е наред. Избирателите, които идват да гласоподават в нашата секция са доста положителни и са наясно какъв е техният избор, идват готови авансово, знаят какво да създадат, няма хора които да се лутат и всичко е умерено и прелестно “, споделя Дина Маджарова.
На въпрос дали има вяра, че тези избори ще трансформират по някакъв метод живота на хората, Милена Казарова дава отговор по този начин: “Силно се надявам! Имам две деца и за мен е значимо да има положително бъдеще в България “.
" Цялата работа е в вярата, само че дали ще стане нещо, не се знае. Гласуват обаче хората, което ми прави доста положително усещане ", споделя Донка Апостолова.
Ирина Вангелова споделя: „ Крайният резултат ще покаже дали ще се промени нещо след тези избори и Всевишният да оказва помощ “.
„ По-малко чиновничество в Европейският парламент.Те са служители на висока заплата. Въобще не ги интересува какво става в обособените страни. Така мисля за тези, които до момента бяха в там “, споделя пък Мария Павлова.
В Професионалната гимназия по превоз има две секции с машини за гласоподаване. Председател на една от тях е Атанас Хинов. Въпреки таблото с инструкции по какъв начин да се гласоподава, на него му се постанова да оказва помощ на хората, решили да дадат своя глас по този метод. Оказва се, че те не са доста.

Георги Михов е секретар на РИК-Бургас. Той заяви, че към 10 часа изборната интензивност в региона е 6,6 %, а за Бургас 4,87. Сигнал за непозволена пропаганда е пристигнал от село Череша. Той е тестван от РИК и се е оказало, че е безпочвен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР