Надежда Василева и Александър Марков споделят как се запазва баланс

...
Надежда Василева и Александър Марков споделят как се запазва баланс
Коментари Харесай

„МеГра“: Как се отразяват събития от горещи точки

Надежда Василева и Александър Марков споделят по какъв начин се резервира баланс и обективност, когато се отразяват вести от сериозни точки в по света и у нас.

Вече 60 години „ По света и у нас “ споделя за всичко значимо в живота ни, а Българската национална телевизия е знак за тествани обстоятелства и качествена публицистика. Емблематични лица от екрана застават зад микрофона на подкаста за медийна просветеност на Българска национална телевизия „ МеГра “, с цел да споделят, по какъв начин да отсяваме обстоятелствата, по какъв начин да не станем жертва на дезинформация, по какъв начин да плуваме решително в морето, в което всеки е медия?

В четвърти епизод на подкаста гостуват дългогодишните кореспонденти на Българска национална телевизия Надежда Василева и Александър Марков. Надежда Василева е отразявала неведнъж израело-палестинските връзки от място, даже когато е имало конфликти. „ Трябва да се познават връзките сред двете страни, кой какво желае и къде са подводните камъни, на които можеш да се подхлъзнеш и да не заемеш някоя страна. Непременно се търси мнението и на двете страни. Показваш страстта, атмосферата, само че салдото, който се придобива с опита, оказва помощ за бързата и съответна реакция. “, споделя журналистката на Българска национална телевизия. Тя споделя и за отразяването на изборите във Франция, съпроводени с безредици, както и за методите, по които репортерът да овладее страстите към себе изключително, когато е в жив ефир.

Александър Марков е отразявал събития в Северна Македония, а в подкаста споделя, по какъв начин се отразяват противоречиви интернационалните връзки, като тези по тематиката „ Гоце Делчев “, която разделя Скопие и София. „ Трябва да разчиташ на съвестта си и на инстикт, че би трябвало да спазваш журналистическите правила. “, счита журналистът на Българска национална телевизия. Той е отразявал и митингите в София през 2014 година, а в изявлението си споделя, по какъв начин се реагира на чувствителни обстоятелства, които не могат да бъдат преценени даже от специалисти, като - по какъв начин обективно да се заяви в народен ефир броя на протестиращите по време на митингите?

Двамата кореспонденти считат, че е доста мъчно хората могат да схванат, какво да четат и на какво да имат вяра. Затова дават професионални препоръки, към които и те самите се придържат, с цел да се ориентираме в морето от информация, което онлайн средата дава.
В идващите епизоди на „ МеГра” очаквайте Мария Чернева, Иво Никодимов; Цветелина Йорданова и Джанан Дурал, както и водещите Георги Любенов, Спас Кьосев, Даниел Михайлов, Христина Христова и Надя Обретенова. Гости на последния епизод на „ МеГра” ще бъдат основният продуцент на новините Даниел Чипев и Мариела Драголова, шеф на Дирекция „ Информация”.
Поредицата „ МеГра “ излиза всеки четвъртък и ще бъде налична за слушане в Spotify, Soundcloud, Аpple Podcasts, Гугъл Podcasts, както и на актуализирания новинарски уебсайт bntnews.bg
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР