Надделя колективното решение, че ще съм по-нужен в България.Така народният

...
Надделя колективното решение, че ще съм по-нужен в България.Така народният
Коментари Харесай

Цитат на деня: Надделя колективното решение, че ще съм по-нужен в България

Надделя груповото решение, че ще съм по-нужен в България.

Така националният представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски изясни в Народното събрание решението на партийното управление той да не бъде евродепутат. Пеевски беше втори в листата на придвижването, което завоюва три места в европарламента.

Днес той се появи на работа в Народното събрание за първи път от полагането на клетва като народен представител преди повече от две години. В взаимно изказване с водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който беше лидер на листата и също се отхвърли от място в европарламента, Пеевски изясни, че не е подвел гласоподавателите си, защото партията изпраща в Брюксел младежи.

Тримата евродепутати на Движение за права и свободи ще бъдат Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели, сподели от своя страна Карадайъ.

Месец пред изборите гражданското съдружие " БОЕЦ " внесе сигнал до Централната изборна комисия (ЦИК), в който сигнализира, че Пеевски не дава отговор на условията на Изборния кодекс. Според член 351 от кодекса претендент за евродепутат може да е човек, който е живял последните шест месеца в България или страна в Европейския съюз, а съгласно жалбата нямало данни, че Пеевски живее в България.

ЦИК обаче не откри нарушавания. Въпросът дали Пеевски живее в България стигна даже до Върховния административен съд, който пък отхвърли да ревизира сигнала.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР