Наддаваме за таксита в пиковите часове и празничните дни. Мобилните

...
Наддаваме за таксита в пиковите часове и празничните дни. Мобилните
Коментари Харесай

Нова схема предлага да поръчаме такси с наддаване

Наддаваме за таксита в пиковите часове и празничните дни. Мобилните приложения за поръчка на кола оферират алтернатива да заявим бакшиш за водача, с цел да пристигна от по-далечен адрес. Защо се постанова използването на тази услуга и по какъв начин работи тя, ревизира Паулина Найденова.

В пиковите часове и празничните дни поръчката на такси е съвсем невъзможна. Мобилните приложения оферират, в случай че няма водач покрай вас да изберете опцията " Разширено търсене ". След това би трябвало да посочите какъв брой пари над сметката ще платите. Шофьорите, които са на по-далечно разстояние и употребяват приложението ще видят сумата и в случай че са привлечени от нея ще откликнат на поръчката ви.

Александра: Когато вали дъжд, очевидно трафикът е много натоварен в ранните утринни часове, на няколко пъти ми се случва моята поръчка да не бъде призната. Тогава аз изпратих алтернатива за 5 лв., защото взех решение, че това ще ми подсигурява по-бързото намиране на кола. Тя беше открита в границите на една минута.
Бакшишът, който може да предложите на таксиметровите водачи, посредством приложението, е сред 1 и 9 лв.. Сумата, която сме предложили и платили не е разказана в касовата записка. Парите се дават на ръка на шофьорa.
Христо Чернев - шеф на компанията, която поддържа мобилното приложение: Примерно Вие като оставите бакшиш в ресторант или в такси. Като е в такси и сметката е 5,10 лева и Вие му оставите 6 лева, един бакшиш от 10% е естествен, в действителност на касовата записка не го написа. Не знам законодателство, което не дава опция на човек да предложи бакшиш на различен човек, който е в бранша на обслужването.
От Браншовата камара на таксиметровите водачи дефинират метода за поръчка на автомобил като обективен и ефикасен.

инж. Спас Атанасов - Браншова камара на таксиметровите водачи: Шофьорът ще пристигна от по-далечно разстояние, с цел да вземе клиента и по тази причина, че той идва от по-далечно разстояние клиентът се съгласява да заплати една спомагателна сума.Съвсем малък тласък за водачите, който аз утвърждавам.
Ако клиентът не заплати обещания бакшиш, той ще бъде маркиран като неточен и евентуално ще бъде отхвърлен от системата.

Председателят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов съобщи в студиото на " Денят стартира ", че КЗП ще се самосезира по случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР