Надали има човек, който да не е чувал за понятието

...
Надали има човек, който да не е чувал за понятието
Коментари Харесай

Популярни ястия от Текс-Мекс кухнята

Надали има човек, който да не е чувал за понятието текс-мекс кухня. Лесно е да се досетим, че е редуциране от Тексас- Мексико и че е комбиниране на американската и мексиканската кухня.

Истината обаче е, че първо терминът произлиза от прекараната ж. п. линия от Щатите към Мескико и второ, че в текс-мекс кухнята несъмнено доминират мексиканските артикули и подправки.

Именно техният усет и мирис са предиздвикали някогашният губернатор на американския щат Тексас и президент на Съединени американски щати, Джордж Буш, да се влюби в текс-мекс кухнята и постоянно да я употребява зад преградите на Белия Дом.

И в това няма нищо изненадващо, тъй като тя е освен доста ароматна и вкусна, само че също по този начин и засищаща. Ето кои са 2-та най-големи нейни специалитета и по какъв начин можете сами бързо и елементарно да си ги приготвите:

 Кесадили

Кесадияс

Необходими артикули: 500 г пшенично брашно, 3 с. л. олио, 3 ч. л. масло, 1 ч. л. сол, 150 г наденица, 1/2 глава кромид лук, 5 яйца, 10 резена сирене.

Начин на подготвяне: В купа се смесват брашното, солта и маслото и последователно стартира да се долива вода, тъй че да се получи еластично тесто.

Оставя се да престои по този начин 30 мин, след което от него се вършат 18- 20 топчета, огромни колкото орех. Всяко топче се поставя сред два листа хартия за печене и се разточва, с цел да придобие формата на дребна палачинка с диаметър към 8- 9 см.

Така приготвените тортияс се поставят върху нажежен тефлонов тиган и се запичат леко от двете страни. В половината от тях се поставя по 1 комат сирене и се прегъват по средата. Отделно нарязаната наденица се запържва в олиото дружно с нарязания лук.

 Бурито

Яйцата се разбъркват с щипка сол в купа и се прибавят към наденицата. След като плънката стане подготвена тя се поставя в тортилите, които са без сирене и те се прегъват. Всички тортияс се запичат прегънати за към 2 минути от двете страни и се сервират.

Буритос

Необходими артикули: 8 тортияс, приготвени по метода, разказан в по-горната рецепта, 1 морков, 1 лук, 1 скилидка чесън, 1 алена чушка, 1 консерва царевица, 1 консерва зрял фасул, 1 ч. л. мащерка, 1 ч. л. кимион, малко олио, сол и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Всички сурови артикули се нарязват на ситно, а чесънът се скълцва. Запържват се в малко олио и откакто са подготвени към тях се прибавят боба, царевицата и подправките и се задушават още към 5 минути. С тази примес се пълнят авансово приготвените тортияс.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР