Надали има човек, който да не е чувал трагичната историята

...
Надали има човек, който да не е чувал трагичната историята
Коментари Харесай

Австралиец инвестира $500 милиона в Титаник II, който ще отплава през 2022-а

Надали има човек, който да не е чувал трагичната историята за кораба " Титаник ". Повече от век по-късно от неговото отплаване следва да се появи негова имитация - " Титаник II ".

Благодарение на австралийският предприемач Клив Палмър огромният план за него, на стойност от 500 милиона $, ще бъде сбъднат. Новият транспортен съд ще би трябвало да бъде подготвен да направи първото си пътешестване през 2022 година с място за 2400 души на борда, написа Business Insdier.

" Титаник " е най-големият пътнически транспортен съд за времето си, като при него са употребявани най-модерните за времето си технологии. Заради тях той е бил считан за " непотъващ ".

Корабът е с дължина от 250 метра и с ширина от 32 метра. В съпоставяне със актуалните му наследници той наподобява релативно дребен. Symphony of the Seas на Royal Caribbean, именуван " плаващият град ", да вземем за пример, е с дълъг над 360 метра и е необятен над 65 метра.

" Титаник " отплава на 10 април 1912 година от Саутхемптън в Англия по посока Ню Йорк с 2200 пасажери и екипаж на борда. Пет дни по-късно той се сблъсква с айсберг и тогава умират към 1500 души.

Неговият правоприемник " Титаник II " би трябвало да тръгне на първото си пътешестване през 2022 година, като на борда му ще има място за 2400 души. Той ще бъде много близко копие на кораба от 1912 година що се отнася до неговия дизайн, размери и разположение на заведенията за хранене и останалите зали.

Билетите за него към момента не са пуснати за продажба, само че към този момент е ясно, че корабът ще мине по същия маршрут от Саутхемптън до Ню Йорк.

Проектът беше в началото разгласен през 2013 година, само че дълго време не беше ясно дали ще бъде събрано нужното за реализирането му финансиране. В последна сметка " Титаник II " ще стане факт благодарение на Клив Палмър.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР