Надал закръгли титлите си на 80, Халеп триумфира в МонреалПървата

...
Надал закръгли титлите си на 80, Халеп триумфира в МонреалПървата
Коментари Харесай

Надал закръгли титлите си на 80, Халеп триумфира в Монреал

Надал закръгли купите си на 80, Халеп победи в Монреал
Първата ракета в света Рафаел Надал победи Стефанос Циципас с 6-2, 7-6 (7-4) и завоюва купата на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Торонто. Испанският левичар осъществя три пробива от шест благоприятни условия и единствено един път се провали на своя сервис.

Резултатът в срещите сред двамата стана 2-0 в интерес на Рафа, който победи гърка и на клей в Барселона по-рано този сезон. Циципас през вчерашния ден навърши 20 години, а класирането му за финала бе най-големият триумф в кариерата му.

Той се показа ослепително в Торонто, като в профил четирима тенисисти от Топ 10. Днес Циципас скочи с 12 позиции в международната класация и е 15-и. 32-годишният Надал завоюва 80-а купа в кариерата си и пета за сезона.

Първата ракета при дамите Симона Халеп също се поздрави с триумф в Канада, като се пребори за купата на шампионата в Монреал. Във финалната среща румънката се наложи над американката Слоун Стивънс след два часа и 41 минути борба на корта. Халеп завоюва мача за трофея със 7-6 (8-6), 3-6, 6-4, макар че направи седем пробива, а Стивънс - един повече. Двете се срещнаха за девети път и резултатът стана 7-2 в интерес на 26-годишната Халеп. За последно тя победи Стивънс във финала на Ролан Гарос 2018. Титлата за нея е 18-а и трета за сезон 2018. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР