Надал: Тъжно е, че Ферер приключи по този начин в

...
Надал: Тъжно е, че Ферер приключи по този начин в
Коментари Харесай

Надал: Тъжно е, че Ферер приключи по този начин в Големия шлем

Надал: Тъжно е, че Ферер завърши по този метод в Големия шлем
Първата ракета в света Рафаел Надал съобщи, че съжалява за случилото се с неговия съотечественик и другар Давид Ферер. Двамата играха през вчерашния ден един против различен в дуел от първи кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати и 36-годишният Ферер заради здравословни аргументи бе заставен да се откаже при резултат 3-6, 4-3.

Това бе неговото последно присъединяване в шампионат от Големия шлем.

"Много съм смутен от тази преживелица. Това бе последния му мач в Шлема, само че това е животът. Той заслужаваше по-добър край в шампионатите от Големия шлем, само че съм убеден, че тези надпревари, които Давид ще избере за довеждане докрай на кариерата си, ще бъдат по-успешни за него. Ферер е един от положителните ми другари в Тура, споделили сме доста удивителни моменти. Той е един от великите спортисти на Испания", разгласи Надал.

Ферер пък изясни, че още при започване на втория сет е схванал, че не е в положение да приключи мача. "Знаех, че няма да съумея. Опитах да играя още два гейма, само че осъзнах, че е по-добре да приключа битката, в сравнение с да се контузя. Разбира се, тъжно е, че по този начин завърших в Шлема. При всички случаи се гордея със себе си и с цялата си кариера. Особен миг бе да приключа в шампионатите от Големия шлем на централния корт в Ню Йорк в мач против моя добър другар Рафа", сподели Ферер. Официално той ще постави завършек на кариерата си на един от шампионатите на клей, които ще се проведат в родината му Испания следващата година. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР