Надал се отказа от участие в СинсинатиСветовният номер 1 Рафаел

...
Надал се отказа от участие в СинсинатиСветовният номер 1 Рафаел
Коментари Харесай

Надал се отказа от участие в Синсинати

Надал се отхвърли от присъединяване в Синсинати
Световният номер 1 Рафаел Надал се отхвърли от присъединяване на шампионата от сериите Мастърс в Синсинати, откакто тази нощ победи с купата на Роджърс Къп. Испанският тенисист акцентира като причина потребността от отмора преди началото на Откритото състезание на Съединени американски щати в края на месеца.

Левичарят от Майорка стигна до четвъртата си купа от Мастърса в Канада, побеждавайки младока Стефанос Циципас с 6-2, 7-6(4) в решаващия мач за купата, като това бе петият му мач от началото на седмицата. "С огромно страдание би трябвало да оповестя, че се отдръпвам се от Синсинати, тъй като би трябвало да се грижа за тялото си и се пробвам да продължа да бъда толкоз здрав, колкото съм сега. Благодаря на моя другар Андре Силва, турнирен шеф на Синсинати, който изцяло разбра обстановката, откакто приказвах с него по телефона. Сигурен съм, че шампионатът ще бъде извънредно сполучлив. Съжалявам и за невероятните почитатели в Синси и покрайнината, които постоянно са ме подкрепяли страхотно", съобщи Надал.

По този метод се отсрочва и първото събира не Голямата четворка от повече от година насам, като по всичко проличава, че то ще се състои на Ю Ес Оупън, където ще вземат участие Надал, Федерер, Джокович и Мъри. Оттеглянето на Надал ненапълно е добра вест за Григор Димитров, който би трябвало да пази купата си от предходната година през тази седмица. Българският тенисист нямаше шанс при жребия и в първия си мач ще срещне Дамир Джумхур или Миша Зверев, а при триумф най-вероятно ще се изправи против Новак Джокович. Надал пък бе възможен противник на Гришо за четвъртфиналите от конкуренцията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР