Надал пропуска турнирите в Пекин и ШанхайСветовният номер 1 Рафаел

...
Надал пропуска турнирите в Пекин и ШанхайСветовният номер 1 Рафаел
Коментари Харесай

Надал пропуска турнирите в Пекин и Шанхай

Надал пропуща шампионатите в Пекин и Шанхай
Световният номер 1 Рафаел Надал ще пропусне идните шампионати в Пекин и Шанхай идващия месец, поради травмата в коляното, която получи по време на Откритото състезание на Съединени американски щати в края на август. Това значи, че е евентуално испанецът да бъде преместен от върха на международната класация от Новак Джокович, който няма да пази точки от шампионатите в Азия, защото не взе участие в тях предходната година.

Надал от своя страна завоюва купата от конкуренцията в Пекин преди година, побеждавайки австралиеца Ник Кирьос на финала, а на Мастърса в Шанхай доближи финала, където бе надвит от Роджър Федерер. Това значи, че носителят на 17 трофеи от Големия шлем ще загуби 1100 точки от актива си за ранглистата, а Джокович обичайно се показва мощно в заключителните шампионати от сезона и може да си върне първото място в света.

Надал трябваше да се откаже от полуфиналния си мач с Хуан Мартин дел Потро на Ю Ес Оупън поради мощни болки в коляното, а в следствие не взе участие в дуела на Испания с Франция от полуфиналите на Купа Дейвис. Левичарят от Майорка се е съветвал със експерти в Барселона и по-късно е взел решение да не взе участие в Пекин и Шанхай. "Проблемите с колената ми не са нещо ново и с екипа ми взехме решение да не участваме на шампионатите в Азия, с цел да може коляното да се възвърне изцяло, както постоянно сме правили. Съжалявам, че няма да мога да бъда с почитателите в Китай и с уредниците на шампионатите в Пекин и Шанхай, с които постоянно сме имали страхотни отношения", показа Надал. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР