Надал отвори вратите на Академията си за пострадалите от наводнението

...
Надал отвори вратите на Академията си за пострадалите от наводнението
Коментари Харесай

Надал отвори вратите на Академията си за пострадалите от наводнението в Майорка

Надал отвори вратите на Академията си за потърпевшите от наводнението в Майорка
Световният номер 1 Рафаел Надал отвори вратите на Академията си в Майорка, с цел да приюти потърпевшите от тежкото наводняване на острова. Силните дъждове лишиха живота на най-малко 10 индивида и нанесоха съществени вреди в покрайнината, като министър председателят на Испания Педро Санчес разгласи "зона на злополука за острова. Най-тежко е потърпевшо градчето Сант Йоренк дер Кардасар, където повече от 200 поданици е трябвало да изоставен домовете си.

Най-популярният състезател в страната Рафаел Надал реагира на спешната обстановка и настани повече от 50 индивида в своята тенис академия в Майорка. Лидерът в международната класация също по този начин се включи в разчистването на Сант Йоренк, където дружно с други 20 индивида изкараха калта и водата от механична работилница, в която равнището на водата бе достигнало близо два метра.

"Днес е печален ден за Майорка. Нашите най-дълбоки съболезнования на фамилиите на умрелите в Сант Йоренк. Днес отваряме стаите на Академията за всички, които имат нужда", написа Надал в Туитър. В последните седмици Надал е дома си в Майорка, където се възвръща от травмата в коляното, която го принуди да се откаже в полуфиналния мач с Хуан Мартин дел Потро на Ю Ес Оупън. Следващото присъединяване на испанеца би трябвало да е на Мастърса в Париж, който стартира на 29 октомври. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР