Надал не остави шансове на Циципас по пътя към пети

...
Надал не остави шансове на Циципас по пътя към пети
Коментари Харесай

Надал не остави шансове на Циципас по пътя към пети финал в Австралия

Надал не остави шансове на Циципас по пътя към пети край в Австралия
Световният номер 2 Рафаел Надал разруши изненадата на шампионата Стефанос Циципас с 6-2, 6-4, 6-0 в първия полуфинал от мъжката скица на Аустрелиън Оупън и се класира за финала в Мелбърн за пети път в кариерата си.

20-годишният грък показва страховит тенис от началото на шампионата, като на осминафиналите победи шесткратния първенец Роджър Федерер в четири сета, само че през днешния ден нямаше безусловно никакви шансове против безпощадната игра на Надал. Испанецът бе свръх нападателен през цялото време и тотално доминираше на корта, с цел да стигне до чист триумф след час и 46 минути игра. Рафа проби противника си общо шест пъти, като от своя страна не му даде нито една опция за пробив в целия дуел преди последния гейм на мача. Шампионът от 2009-та година бе доста акуратен в играта си, като осъществя 28 печеливши удара против 14 непредизвикани неточности и завоюва 82 % от излизанията си на мрежата, с цел да запише трета победа от три мача против Циципас.
 Циципас нямаше никакви шансове да се опълчи на Надал. Циципас нямаше никакви шансове да се опълчи на Надал. / БГНЕС
По този метод Надал продължава напред без изгубен сет от началото на шампионата и в неделя ще се бори за втора купа от Австралия в кариерата си, като на финала ще се изправи против международния номер 1 Новак Джокович или французина Люка Пуй, които на следващия ден ще дефинират втория финалист в шампионата. От своя страна Циципас ще запише рекордно класиране в кариерата си от понеделник, когато ще бъде номер 12 в света. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР