Надъхан здравеняк с татуировки поглежда към трибуните и вдига няколко

...
Надъхан здравеняк с татуировки поглежда към трибуните и вдига няколко
Коментари Харесай

Новият лекоатлетически феномен Марк Славов: Предпочитам копието пред милион долара

Надъхан бабанка с татуировки поглежда към трибуните и подвига няколко пъти ръце. Знакът е даден. Малкото почитатели на стадиона в румънския град Клуж Напока стартират да пляскат. Лекоатлетът поглежда към копието. Прошепва нещичко на уреда. Следват няколко подскока на място. Ритъмът на пляскането се усилва. Засилка, мятане, мощен зов. Три секунди по-късно стадионът е огласен от прегракнали възглази “браво бе”, до момента в който на таблото светва 83,40 м. Нов народен връх.

Шокиращото достижение е на 26-годишния бургазлия Марк Славов. С него той приключи втори на балканското състезание. Резултатът е близо метър по-добър от предходния връх на досегашния треньор на гения - Кольо Нешев (82,55 м). Най-сензационното е, че до този миг Славов беше хвърлял най-вече 74,76 м, освен това през 2018 година.

“В никакъв случай не съм очаквал сходно достижение. Не бях упражнявал за това съревнование. Държавният шампионат беше на 9 август. Оттогава не бях пипал копието, признава пред “България Днес” Марк Славов. - На който споделих това, всички ми споделят, че съм вманиачен. Останах без треньор. С Кольо Нешев още сме другари, само че се разделихме. Последното ни съревнование беше републиканският шампионат. Имах други неща, които да свърша. Отидох в Испания по персонална работа. Напуснах квартирата в Стара Загора и се върнах в Бургас. Чудех се дали да вземам участие на Балканиадата. Не се усещах подготвен, само че когато дойдох там бях доста освободен. Не мислех за нищо. Забавлявах се.”

Марк Славов се занимава професионално и с музика като продуцент.

“Винаги предпочитано ми е било копието. Затова пребивавам. Нищо друго не може да ми достави сходно наслаждение, прави съпоставяне българинът. - Ако ми сложат на една маса 1 млн. $ и едно копие, ще избера копието, с цел да видя по какъв начин лети над 83 метра”, прибавя лекоатлетът.

Бургазлията към момента не може да повярва какво е направил.

“Тома беше моят ден. Няма по какъв начин да опиша страстта, прибавя Марк Славов. - На загрявката пусках копието на 70 м, само че търсех придвижването. Издрънчах третия опит. Видях, че минава 80 м, само че не чаках да отида за народен връх.

Страхотното достижение ще постеле пътя на Славов към ново предизвикателство. Той отпътува за Германия, с цел да тренира при фамозния немски треньор Харо Швуков. Специалистът изведе Томас Рьолер до олимпийската купа в Рио де Жанейро.

“Те са най-силната школа. Надявам се от ноември да съм там. Ще бъдем група от 4-5 момчета на едно равнище от 80 м. Това е неповторимо, тъй като през последните години все самичък се сготвям, прибавя Марк. - Искам да благодаря на моя клуб “Берое” в лицето на Емилия Драгиева и Иван Колев за помощта. Те вършат доста за мен. Сега към този момент внезапно се трансформират нещата. Само метър и 60 см ми трябват за покриване на олимпийски норматив. Ако направя няколко старта на открито над 80 м, съгласно новия правилник още веднъж мога да намеря място в Токио. С резултат като този непосредствено съм финалист на олимпиадата.”

“България Днес”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР