Над180 души искат да се върнат от Испания Все още

...
Над180 души искат да се върнат от Испания Все още
Коментари Харесай

Нехайство!Туристи искат държавата да ги прибира

Над180 души желаят да се върнат от Испания
Все още има наши туристи, които макар карантината по целия свят, си карат ваканцията отвън България, след което звънят във Външно да ги прибира. За нехайното отношение на сънародниците ни заяви външният министър Екатерина Захариева в изявление за Нова тв. Имало и странни случаи, в които хората са казвали, че почивката им свършва след два дни. Това е неприемливо, те би трябвало да се съгласят с нашите условия, другояче не се знае след два дни дадената страна няма ли да си затвори въздушното пространство, сподели посланик № 1.

Държавата не дава никакви финанси за прибирането на сънародниците ни, само е провела с народен транспорт да се върнат. Даваме пари единствено там, където хората нямат сега, само че по-късно те ги връщат, просто не е правилно да се взимат парите на данъкоплатците, в случай че не е някаква филантропична идея, сподели Захариева.

Над 700 наши сънародници по света желаят да се приберат в България поради ковид, заяви още Захариева. От тях към 70 са туристи и те  понижиха, тъй като събота и неделя завърши сполучливо прибирането на някои от тях, множеството проведени се прибраха, разясни Захариева. Тя съобщи и че има от ден на ден единични случаи, само че някои групи са компактни и по-лесно се провежда транспорт за тях, като тази в Чили, където са 12 души.

Над180 души желаят да се върнат от Испания, а има и доста хора, които са живели в чужбина, само че са решили, че ще им е по-добре да се приберат в България в изискванията на пандемията от ковид, заяви Екатерина Захариева. Консулските ни служби работят на всички места единствено за незабавни случаи. Уведомили сме и другите страни за удължаването на периода на документите за идентичност и задграничните паспорти, сподели външният министър.

Водят се и диалози с Турция, с цел да се понижи километричната опашка от тирове по границата. Една от аргументите за неудобството е, че Турция има лист с страни, в които попада и България, съгласно който водачите на товарни камиони би трябвало да минават карантина. Едно от предложенията е да се заменят с други водачи, минали 14-дневния период у нас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР