Над всеки проблем тук постепенно пада нещо, което прилича на

...
Над всеки проблем тук постепенно пада нещо, което прилича на
Коментари Харесай

Върху коронавируса падна шапка-конспиративка

Над всеки проблем тук последователно пада нещо, което наподобява на омагьосаните предмети от приказките - мантия-невидимка, вълшебно сандъче, златна ябълка. При нас има още един: шапка-конспиративка. 
Шапката-конспиративка има особена материя. Направена е от няколко плата. Единият е платът на лекото поназнайване, другият на бързото палене, третият е зашит от политическа ръка пискюл, който служи за по-ефектна продажба на пазара на конспирации. Тази шапка-конспиративка обрамчи компактно и ковид. Съвсем скоро, допускам, той ще изпадне от осведомителния поток и ще влезе в тайния. Ще наподобява по този начин: 2017 - Истанбулска спогодба. 2018 - Африканска чума по свинете. 2019 - Стратегия за отбрана на детето. 2020 - Коронавирус.
Думата на годината постоянно става и интрига на годината. Статистиката се трансформира в мистичност, имунизациите в проект за избиване, 5G в незабележим заразен сътрудник, а текстове като този - невъзможни за прочитане в медийна архитектура, която се храни с бързи транзакции от информация. 
Най-странното: към момента на никое място не се излъчи предаване, в което в студиото да седнат по едно и също време Мутафчийски и Мангъров. Става противоположното: двете тези за ковид започнаха да живеят независимо, разграничени едни от други, без изобщо да се срещнат. Човек към този момент може да допусна даже кой в коя телевизия ще бъде поканен, до момента в който другият го няма и противоположното. Това не е единствено на равнище телевизия - то се популяризира по ръкави към втръсналите към този момент фейсбук балони, които отлепят към тайните висини, по този начин както в действителност се лети с балон - информацията се изхвърля като торбите с пясък, с цел да се възнесеш все по-нагоре. В един миг осъмваш с две неща - едното, митинги с плакати против Бил Гейтс и 5G, а другото военачалник, който се кълне в ефир, че всички крепко ще умрат. В това има един тъпанарски връх: преди имаше обстановки, в които единствено едното най-малко беше интрига бе. Сега към този момент станаха две - че и от двете се умира. Иначе най-малко има избор - от цели три неща може да се почине - от дългия резултат на пеперудата на китаец изял прилеп, световната дезинфекция на мултимилиардер-малтусианец затулен като човеколюбец или 5G сигнали, които пърлят невидимо клетките ти през клетката на телефона. 
Между всичко това има общо, страхът. Няма по-лесен метод за ръководство - от селски кмет, през офис среда до световна политика от периодическото впръскване на страхове, върху които след това да се сложат голям брой ръце, които да разпределят страховете в стопански територии. Оттам към този момент и благотворна минна активност с богат запас и високи годишни параметри. Както се споделя - паметни бележки. 
 
Автор: Райко Байчев
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР