Над цяла Централна и Източна България е слънчево и много

...
Над цяла Централна и Източна България е слънчево и много
Коментари Харесай

Задава се най-топлият период за това лято, а след него много дъжд и захлаждане

Над цяла Централна и Източна България е слънчево и доста топло и по този начин ще бъде през целия ден. Особено горещо е в низините на Южна България и Дунавската низина. В Северозападна България и крайните западни региони обаче ще има повече облаци , тук-там в следобедните часове е допустимо и едва да превали. Това ще отмине бързо и от на следващия ден доникъде на идната седмица ни чака горещина . Идва най-топлият интервал през това лято. Това сочи средносрочната прогноза за времето, показана в „ Дарик Кафе “.
 
Днес над западните региони ще има повече облаци, тук-там ще превали, само че на всички места ще е топло.
 
През уикенда към този момент с по-малко облаци, повече слънце, а градусите скачат до 32-36.
 iStock/Getty Images
Понеделник, вторник и сряда идната седмица към този момент т емпературите над страната ще са в оптимални стойности . Няма да се измерят върхове, само че ще бъде доста горещо. В следобедните часове до 38-39 градуса, не е изключено и някъде да стигне до 40 градуса. Бъдете деликатни, най-много възрастните хора и децата! Не излизайте по обед и в ранния следобяд!
 
От четвъртък следобяд, в петък и от елементи в събота ще има краткотрайно утежняване на времето. Чакат ни превалявания със мощни гръмотевични стихии, не са изключени и градушки.-->
 iStock/Getty Images
Така в края на идната седмица дневните оптимални температури доста ще се намалят, ще бъде по-хладно.
 
След това, до към 23-24 август , съгласно синоптичните модели, нещата ще наподобяват още веднъж лятно. Температурите бързо ще се покачат над Балканите и ще стигнем до 34-36 градуса при започване на втората половина на август.
 iStock/Getty Images
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР