Над страната ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност и превалявания

...
Над страната ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност и превалявания
Коментари Харесай

Предимно слънчево, малко по-хладно

Над страната ще бъде най-вече слънчево. По-значителна облачност и валежи ще има към момента преди обяд над централните региони от страната. Ще духа до сдържан север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат, най-вече сред 25° и 30°, в София към 25°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от междинното за месеца. През деня едва ще се увеличи.

Предимно слънчево ще бъде и над Черноморието. Ще духа до сдържан северен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 26° и 27°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала, по южното крайбрежие краткотрайно до 4 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. По-значителна облачност и валежи ще има, основно в масивите от Централна България. Ще духа сдържан до мощен северен вятър. Максимална температура на 1200 метра към 18°, на 2000 метра - към 11°.

В неделя в Западна България вятърът ще отслабне, в Източна ще се обърне още веднъж от североизток. Ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността сутринта по Черноморието, само че без превалявания. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 25° и 30°. В началото на идната седмица ще се откри слънчево време. Вятърът ще е слаб, в понеделник най-вече от запад-северозапад, във вторник - от юг-югозапад. Бързо ще се затопли и във вторник оптималните температури ще бъдат сред 33°-38°, по-ниски, до към 30° ще остават по Черноморието, където ще духа бриз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР