Над сто видни европейски консерватори, български министри, признати експерти в

...
Над сто видни европейски консерватори, български министри, признати експерти в
Коментари Харесай

Над сто видни европейски консерватори, български министри и признати експерти се събраха на срещата на върха за свободата на АКРЕ в София!

Над 100 видни европейски консерватори, български министри, приети специалисти в областта на сигурността, защитата и стопанската система се събраха на срещата на върха за свободата на Алианса на консерваторите и реформистите /АКРЕ/, която за първи път се организира в България. Домакин на събитието бе евродепутатът Николай Бареков, чиято партия е първият български законен член на групировката.

Сред участниците в събитието бяха президентът на АКРЕ Ян Захрадил от „ Гражданска демократическа партия “ на Чешката република, който сега е водещ претендент на европейските консерватори за ръководител на Европейската комисия, изпълнителният шеф на АКРЕ Ричард Милсъм, министърът на стопанската система Емил Караниколов, министърът на туризма Николина Ангелкова, някогашният длъжностен министър председател Рената Инджова, ръководителят на "Произведено в България " Пламен Грозданов, ръководителят на Националния ръб по туризъм /НБТ/ доктор Поли Карастоянова, икономистът Димитър Чобанов, бившят секретар на Министерство на вътрешните работи и някогашен зам.- вътрешен министър проф. Николай Радулов, вицеадмиралът доктор Емил Люцканов и други. Специални посетители на конгреса бяха и представители на консервативни партии и организации от над 15 страни, включително Англия, Белгия, Швеция, Испания, Албания, Израел, Македония, Румъния.

„ Три са главните неща, които касаят евроинтеграцията – стопанската система, сигурността и институциите”, съобщи президентът на АКРЕ Ян Захрадил. Той е безапелационен, че единният пазар е сърцевината на Европейски Съюз, само че европейските институции би трябвало да бъдат подвластни от волята на обособените страни, а не да си основават собствен вакуум на властта. Според него военният аспект на сигурността би трябвало да остане в границите на НАТО, а Европейски Съюз да работи взаимно и да добавя техните старания. По отношение на миграцията, Захрадил счита, че всяка една страна членка би трябвало сама да дефинира своите процедури и правила, касаещи даването на леговище.

„ В Европейския парламент би трябвало да бъде основано ново болшинство, което ще работи за децентрализиране на Европейски Съюз и смяна на посоката, в която се движи сега, консерваторите в Европа могат да изиграят основна роля за това”, уверен в президентът на АКРЕ.

След Брекзит измененията в Европа станаха неизбежни, ще работим за основаване на коалиция в идващия Екологичен потенциал сред десни консервативни политически партии /ЕНП и ЕКР/, които да извършат по този начин нужните промени на Европейски Съюз. Това съобщи домакинът на събитието Николай Бареков. „ Досега Европа се управляваше от една противоестествена коалиция сред десни и консерватори и либерали и социалисти, която се провали”, безапелационен е той. В тази връзка Бареков разгласи, че на следващия ден следва среща сред европейските консерватори, водени от самия него и президента на АКРЕ Ян Захрадил, и министър председателят Бойко Борисов. „ Целта е от рано да бъдат положени основите на една постоянна и здрава коалиция сред дясно центриски консервативни партии, които да постановат дневния ред на Европа, само че не на брюкселките бюрократи, а на европейките граждани”, акцентира евродепутатът.

Бареков означи и че е извънредно удовлетворен от оповестената преди дни коалиция сред ГЕРБ и Съюз на демократичните сили и в същото време извънредно отчаян, че по-десните и по-консервативни партии, включително и самата негова политическа групировка, не са намерили общ път. В тази връзка евродепутатът изрази вяра,че сътрудниците му от Вътрешна македонска революционна организация, които ще дебатират тази тематика на следващия ден, ще проявят мъдрост и ще прегледат опцията за основаване на втора мощна дясна коалиция, която да помогне в битката против либералите и социалистите.

„ Този конгрес е голямо самопризнание за България, консерватизмът е значим за бъдещето на ЕС”, съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов. Пред консерватори от целия свят той разгласи основна за икономическото развиване на страната ни вест - преди 10 дни България за първи път е позволена да взе участие в разширено съвещание на капиталовия комитет към Организацията за икономическо сътрудничество и раз (Организацията за икономическо съдействие и развитие). Караниколов изрази вяра, че след няколко дни ще бъдем утвърдени за този развой, който по думите му е първа стъпка към одобряването за започване на процедура за участие в този клуб. „ Ако това се случи, капиталовият комитет към тази конструкция ще направи 16-месечен разбор на България и ще се дадат рекомендации към българския бизнес, към българското държавно управление и всички институции, в случай че ние ги осъществим, освен България ще бъде позволена да кандидатства, само че бизнес климата в България ще се подобри”, уверен е той.

„ През последните три години България бележи растеж от 31% на задграничните туристи, растеж на приходите от туризма с 34%, близо 12% от Брутният вътрешен продукт на България са от туризъм”, означи от своя страна министърът на туризма Николинка Ангелкова. Тя акцентира, че главната цел на министерството е превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР