Над седемдесет на сто от площта на историческия център на

...
Над седемдесет на сто от площта на историческия център на
Коментари Харесай

Водата заля Венеция

Над седемдесет на 100 от площта на историческия център на Венеция бе залята от вода, като приливната вълна доближи най-много от 156 см, предадоха ДПА и АП. Туристите бяха евакуирани от фамозния площад " Сан Марко ", а трафикът на водните таксита из града бе прекратен краткотрайно. В деяние остана единствено превозът до по-отдалечените острови.

Заради дъждове и приливна вълна Венеция е изправена пред най-голямото наводняване от десетилетия насам. В понеделник, в съвсем цяла Италия беше разгласен червен код поради изобилните превалявания. Голяма част от историческия център на града е безусловно под вода.

Лошото време в Италия взе минимум осем жертви, доста учебни заведения в страната са затворени, оповестява " Франс прес ".

Венеция, която е издигната на няколко острова, се оправя с високата вода посредством издигането на платформи, с цел да могат хората да вървят. Частните лица и търговците нормално укрепват входните порти на постройките, с цел да не прониква вода в приземните етажи.

Прогнозите за през днешния ден бяха за вълна от 160 см над нулевата насочна точка при Пунта каузи Салуте при южния вход на Канале гранде и площада " Сан Марко ". Това би било най-голямото наводняване в крайбрежния град от 1979 година насам. Най-мащабният потоп, залял града в актуалната ера е бил през ноември 1966 година - със 194 -сантиметрова вълна. Тогава и Флоренция е била опустошена от наводняване.

Службите за гражданска отбрана са в непрестанна подготвеност в доста елементи на Италия, където от дни има проливни дъждове и мощни ветрове.

Железопътният и автомобилният трафик през прохода Бренер към Австрия беше краткотрайно спрян. Участъци от шосето Милано-Болоня са под вода. Превантивно бяха затворени учебните заведения в доста области.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР