Над седем тона лични предпазни средства бяха успешно доставени в

...
Над седем тона лични предпазни средства бяха успешно доставени в
Коментари Харесай

ЕС финансира транспортирането на медицински стоки до България

Над седем тона персонални защитни средства бяха сполучливо доставени в България с помощта на пилотна превоза интервенция на Европейския съюз. Товарът съдържа над 500 000 защитни маски, закупени от България, като транспортните разноски са покрити от бюджета на Съюза.

Инструментът за незабавна поддръжка оказва помощ за доставянето на жизненоважно здравно съоръжение там, където то е належащо, и също по този начин оказва помощ на страните членки да транспортират медицински личен състав или да одобряват пациенти от други страни членки, засвидетелствайки по този метод европейска взаимност. След сполучливото снабдяване до България на защитни средства през идващите седмици ще бъдат подхванати други интервенции, съобщи комисарят, отговарящ за ръководството при рецесии, Янез Ленарчич.

Държавите от Европейския съюз към този момент могат да аплайват за в допълнение финансиране посредством Инструмента за незабавна поддръжка за превозването на артикули от първа нужда, медицински екипи и пациенти, наранени от ковид. Това финансиране добавя поддръжката, която към този момент е обезпечена посредством Механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана, и доставките на защитни средства, реализирани посредством rescEU.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР