Над половината прибягват до цифрови наказания, сочи проучванеДецата имат достъп

...
Над половината прибягват до цифрови наказания, сочи проучванеДецата имат достъп
Коментари Харесай

Как родителите пазят децата си в интернет

Над половината прибягват до „ цифрови санкции ”, сочи изследване

Децата имат достъп до доста от уеб услугите, които техните родители употребяват, което може да ги изложи на съществени онлайн закани и опасности
(илюстрация: Kaspersky)

К огато става въпрос за онлайн сигурност, някои родители избират оптималната степен на сигурност, пред това да се доверят на преценката на детето си, сочи световно изследване на софтуерната компания Kaspersky.

Въпреки че повече от две трети (67%) от родителите най-малко ненапълно са съгласни, че децата им са изцяло наясно с онлайн рисковете, към половината остават внимателни, като употребяват разнообразни принадлежности и практики, с цел да подсигуряват сигурност за децата си в онлайн пространството.

Във времена, когато деца на възраст сред 7 и 12 години имат достъп до доста от услугите, които техните родители употребяват, като уеб страници за стрийминг на видео или други цифрови услуги, съществуват безчет онлайн закани и опасности, които могат да повлияят на отношението на децата към интернет, отбелязва изследването.

Много родители са наясно с това и имат предпочитание да поддържат връзка с децата си, с цел да избегнат вероятните рискове. Има доказателства, че диалозите, които някои модерни родители водят с децата си, за това по какъв начин те да останат в сигурност до момента в който сърфират в интернет, са ефикасни. Затова две трети (67%) от родителите най-малко ненапълно са съгласни, че децата им са изцяло наясно с онлайн рисковете.

Въпреки това, в допълнение към тези смислени диалози, родителите могат да бъдат принудени да подхващат по-активен метод, с цел да схванат какво вършат децата им онлайн. Например половината (50%) ръчно ревизират устройствата на децата си – като да вземем за пример обзор на историята на браузъра. Това може да се дължи на предишен опит с деца, които са крили интернет интензивностите си в предишното или не са се съобразявали със препоръките на възрастните.
още по тематиката
Някои родители употребяват техниката на „ цифровите санкции ” като не разрешават на децата си достъп до интернет, в случай че се държат неприятно. Половината (52%) от родителите слагат ограничавания за времето, което децата прекарват на своите електронни устройства и по този начин управляват достъпа им до интернет.

Почти 30% от родителите употребяват вътрешен надзор, сходен на оня, които се вгражда във видео игрите, с цел да предпазят децата си. Също толкоз, 30% употребяват за тази цел настройките на домашната безжична мрежа, с цел да пресечен интернет достъпа на децата си за избран интервал от време.

За да помогне на родителите да защитят децата и останалата част от фамилията си от  онлайн заканите, Kaspersky предлага:
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР