Над половината от сделките с недвижими имоти в нашия район

...
Над половината от сделките с недвижими имоти в нашия район
Коментари Харесай

Над 50% от сделките с имоти в този район в Гърция са от българи

Над половината от покупко-продажбите с недвижими парцели в нашия регион през последните 3 години са от българи, които купуват къщи и жилища. Това разгласи пред TravelNews кметът на община Пагайо в Гърция Филипос Анастасиадис. Пагайо е община към Кавала, район Източна Македония и Тракия в Гърция. Най-популярните селища и плажове в общината са Неа Перамос, Неа Ираклица, Офринио, Амолофи и други

" Интересът е доста огромен и сериозен, като продължава “, съобщи кметът. Български вложения има и в хотели. 

Общината спомага за покупко-продажбите и за инвестцииите да се осъществят по-бързо. Не се бавим с издаването на документи, акцентира Филипос Анастасиадис. Според него е взаимно-изгодно и за двете страни, тъй като регионът се развива, влагат се средства в локалната и националната стопанска система. Общината влага непрекъснато в възстановяване на инфраструктурата, водоснабдяването и пречиствателни станции. 

Над 70% от непознатите туристи в общината също са българи, разгласи Анастасиадис. Следват от Сърбия и Румъния. През последните години се следи интерес още на посетители от Германия и скандинавските страни.

" Ние сме покрай България, единствено на 3 часа от София и привличаме доста туристи, тъй като разполагаме с 65 км плажна линия “, акцентира кметът. Морето и плажовете са чисти, като 6 от тях са със " наследник байрак “.

В региона има три яхтени пристанища.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР