Над половината от пушачите смятат, че никотиновите изпаряващи продукти са

...
Над половината от пушачите смятат, че никотиновите изпаряващи продукти са
Коментари Харесай

Английска здравна агенция: Фалшиви страхове пречат на пушачите да се откажат чрез е-цигари

Над половината от пушачите считат, че никотиновите изпаряващи артикули са нездравословни колкото цигарите или даже по-опасни, макар че повода за смъртните случаи, свързани с приложимост на електронни цигари в Съединени американски щати, са субстанции, неразрешени във Англия. Това се показва в шестият годишен отчет за електронните цигари на Агенцията по публично здраве на Англия (Public Health England’s - PHE), оповестен преди дни.

В него е включена обновена информация за използването на никотинови изпаряващи артикули от младежите и пълнолетните, както и за публичните настройки по отношение на вредата от вейпинга. Направен е и изчерпателен разбор на доказателствата по отношение на използването на електронни цигари от хора с психологични болести и бременни дами.

Според създателите на отчета няма смяна в данните за използването на електронни цигари от младежи и пълнолетни, само че буди паника растежът на пушачи, които към този момент са на мнение, че вейпингът е по-вреден от пушенето. Това опонира на мненията на специалистите от Англия и Съединени американски щати, съгласно които използването на контролирани никотинови изпаряващи артикули е доста по-малко нездравословно от пушенето, показва се в известието на РНЕ.

Агенцията поучава пушачите да преминат на е-цигари, които да им оказват помощ да спрат нездравословния табиет, а непушачите да не стартират приложимост на електронни цигари, които въпреки и да са по-малко нездравословни от тютюна, не са изцяло безвредни. В отчета се акцентира още, че тези устройства съдържат доста по-малко химически субстанции, водещи до болести, свързани с пушенето, само че дълготрайният им резултат към момента не е изцяло прочут.

Погрешното разбиране, че електронните цигари са по-вредни от пушенето, се популяризира бързо измежду пушачите във Англия след епидемията от белодробни увреждания в Съединени американски щати през есента на 2019 година Американските управляващи към този момент потвърдиха, че главната причина за епидемията е витамин Е ацетат, сгъстител, който се прибавя в продуктите за изпаряване на канабис. Това вещество е неразрешено в продуктите за изпаряване, които са строго контролирани във Англия, отбелязва се още в отчета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР