Над половината от населението на Иран е ваксинирано изцяло срещу

...
Над половината от населението на Иран е ваксинирано изцяло срещу
Коментари Харесай

Иран отчете: Над 50% от населението ни е ваксинирано срещу COVID-19

Над половината от популацията на Иран е имунизирано напълно против КОВИД-19, разгласи министерството на опазването на здравето, оповестяват Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Медията означи, че броят на инфектираните и умрелите в страната стартира да понижава.

От началото на имунизационната акция през февруари по две дози са получили над 44,2 милиона души от 83-милионното население на Иран, оповестиха през вчерашния ден здравните управляващи. 12,2 милиона други са получили първа доза.

Иран употребява разнообразни ваксини, в това число китайската „ Синофарм “. Страната е най-тежко засегнатата от пандемията в Близкия изток, с над 6 милиона регистрирани случаи на заразяване и близо 129 000 жертви, по данни на министерството на опазването на здравето.

Според някои ирански представители даже тези данни подценяват броя на инфектираните и умрелите. Въпреки това броят на новите случаи и умрелите е почнал да пада от началото на септември, откакто означи рекордни стойности през август.

Иранският президент Ебрахим Раиси подреди през вчерашния ден анулация на наложената преди година възбрана за придвижване с частни коли в градските региони от 22 до 3 часа. В четвъртък страната отвори „ пробно “ вратите на футболните игрища, които им разреши да работят с 30 на 100 от потенциала си.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР