Над половината от малките и средни компании в Европа ще

...
Над половината от малките и средни компании в Европа ще
Коментари Харесай

1/2 от малките и средни фирми в Европа ще бъдат в риск от фалит в следващата година

Над половината от дребните и междинни компании в Европа ще бъдат изправени пред риска от банкрут през идната година, в случай че приходите им не се покачат. Това изказване разкрива мащаба на вредите, нанесени от корона рецесията на Стария континент.

Една на пет компании в Италия и Франция може да влязат в процедура по неплатежоспособност в идващите шест месеца, демонстрира проучване на McKinsey, извършено през август измежду над 2200 дребни и междинни предприятия в петте най-големи стопански системи в Европа.

Тези компании са основни за района, като те дават отговор за две трети от заетостта и за над половината от добавената стойност към стопанската система, написа Bloomberg.

Пандемията засегна съществено европейските компании, като 70 на 100 от тях показват, че имат спад в приходите. Този дял е даже по-висок в страни като Италия и Испания, където блокирането беше по-продължително, а ограниченията - по-строги.

На фона на тази обстановка има малко оптимизъм, като по-голямата част от бизнеса счита, че стопанската система е много слаба. Основните опасения са свързани със задлъжняването на фирмите и нуждата от съкращения.

Правителствата на всички страни, включени в проучването - Франция, Германия, Италия, Испания и Англия, оповестиха спомагателни ограничения в поддръжка на заетостта и за ограничение на безработицата.

Междувременно преди седмица The New York Times излезе с коментар, че плахата вяра, че Европа се възвръща от икономическата злополука, породена от ковид, изчезва дружно с внезапното повишение на инфектираните на целия континент.

След като съумя да запише внезапно възобновяване при започване на лятото, стопанската система на Англия набъбна надалеч по-малко от предстоящото през август - с едвам 2,1% по отношение на юли, демонстрират данни на националната статистика. По-рано Франция, втората най-голяма стопанска система, предвижда още по-слаб ритъм на възобновяване през последните три седмици на годината. В Париж чакаха по този начин или другояче минималния 1% напредък. Сега прогнозата гласи 0%. За 2020 година се чака стопанската система да се свие с 9%.

 Икономическото възобновяване на Европа към този момент е единствено летен спомен
Икономическото възобновяване на Европа към този момент е единствено летен спомен

Втората вълна на инфектирани към този момент забави растежа. И икономисти чакат тежка зима
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР